10:30:53 26.04.2024
Stiri

Liceul „Spiru Haret” se alătură rețelei de școli PASCH din R. Moldova: Acord semnat cu Germania și BENEFICII pentru elevi

Social 03.07.2018 11:12 Vizualizări2640 Autor: Ziarul National


Liceul „Spiru Haret” se alătură rețelei de școli PASCH din R. Moldova: Acord semnat cu Germania și BENEFICII pentru elevi

Liceul Teoretic „Spiru Haret” din municipiul Chișinău aderă la Declarația de intenție, în calitate de școală-Fit, după ce secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a semnat ieri un amendament la Declarația comună de intenție cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania privind promovarea școlilor PASCH în Republica Moldova.

Scopul acestei Declarații este extinderea cooperării între părți în domeniul studierii aprofundate a limbii germane în școlile PASCH din Republica Moldova, fiind vorba de Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din mun. Chişinău, Liceul Teoretic „Titu Maiorescu” din mun. Chişinău, Liceul Teoretic „N. Gogol” din mun. Bălţi și Liceul „Spiru Haret” din mun. Chișinău.

La absolvire, elevii din școlile respective obțin o diplomă care certifică cunoașterea limbii germane – DSD, document care le facilitează accesul la studii în universitățile din Germania.

Julia Monar, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, a subliniat, la ceremonia de semnare a documentului, experienţa pozitivă şi potenţialul de cooperare moldo-germană în domeniile culturii şi educației, în special în ceea ce privește promovarea disciplinei „Limba germană” şi a susţinerii școlilor PASCH în Republica Moldova.

Declarația comună de intenție privind promovarea școlilor PASCH în Republica Moldovaa fost semnată pe 14 iulie 2014.

„Școlile: Partenerepentru Viitor” (PASCH) este un sistem internațional de școli în întreaga lume, care promovează studierea aprofundată a limbii germane cu suportul autorităților germane. Instituţiile şcolare sunt în drept să ofere limba germană atât în calitate de prima, cât şi de a doua limbă străină. Şcolile își rezervă dreptul de a decide asupra materialelor didactice utilizate, atâta timp cât acestea corespund rigorilor Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi (GER). Elevii şcolilor-Fit vor studia, începând cu clasa a II-a, 1-2 ore de limbă germană săptămânal, iar începând cu clasa a V-a – câte 2-3 ore pe săptămână.

Pentru desfășurarea programului, instituțiile de învățământ general beneficiază de suport didactic, echipament tehnic și cursuri de formare continuă pentru cadrele didactice. Totodată, partea germană deleagă în aceste instituții profesori care sunt vorbitori nativi de germană.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md