Rețeta Tamarei Șchiopu // Pliculețe cu dovlecei și bob năut
O rețetă perfectă pentru un picnic de vară. Pasta Tahini poate fi înlocuită cu unt de nuci.
Ingrediente
Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C. O tavă pentru copt se unge cu un pic de ulei.
Într-o tigaie se încinge uleiul, apoi se adaugă legumele și se gătesc timp de 5-6 minute, până se evaporă sucurile eliminate din roșii și dovlecei.
Se adaugă bobul năut, se condimentează și se ia de pe foc.
Se adaugă pasta Tahini și se amestecă bine.
Aluatul se întinde în două turte pătrate de 30 x 30 cm. Fiecare turtă se taie în patru triunghiuri egale, pe diagonală.
Marginile se ung cu ou bătut, apoi se pune câte o lingură de umplutură.
Triunghiurile se pliază și se lipesc bine marginile. Vom obține opt plicuri sigilate.
Se ung pe deasupra cu ou bătut și se pun la copt pentru 30 de minute.
Se servesc calde sau reci, cu o salată proaspătă.
VIDEO // O femeie de la Cahul, reținută după ce a comandat asasinarea fostului soț: A cumpărat substanța cu care urma să fie otrăvit bărbatul și i-a promis 20 000 de euro unui killer, care s-a dovedit a fi un agent sub acoperire
VIDEO // Moment emoționant în Parlament, cu ocazia Zilei Drapelului: „Străine pofte ne-au răpit/ Când via dulce, când ogorul,/ Dar nimeni nu a izbutit/ Din piept să smulgă Tricolorul”, au recitat copiii de la Geamăna
Posturile „TV-Găgăuzia” și „ATV”, sancționate de CA cu 100 000 de lei pentru răspândirea dezinformării, separatismului și discursului de ură: CSI, „cea mai mare piață” sau „republica găgăuză”