21:57:09 07.05.2024
Stiri

Gaburici a PROMIS la Bruxelles că autorităţile vor lupta împotriva CORUPŢIEI, dar vrea o PERSPECTIVĂ clară pentru R. Moldova

Politică 16.03.2015 19:44 Vizualizări1078 Autor: Ziarul National
Gaburici a PROMIS la Bruxelles că autorităţile vor lupta împotriva CORUPŢIEI, dar vrea o PERSPECTIVĂ clară pentru R. Moldova
Chiril Gaburi şi Jean-Claude Juncker


„Recunoaşterea perspectivei europene a R. Moldova ar ajuta la mobilizarea întregii societăţi în procesul de reforme şi ne va motiva spre realizarea unor schimbări radicale, care ar putea fi dureroase la prima etapă, dar absolut necesare pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova”. Asta i-a transmis premierul Chiril Gaburici Comisarului European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn.

De asemenea, în cadrul discuţiei avute astăzi, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea moldo-comunitară şi măsurile prioritare privind realizarea reformelor în ţara noastră.

Premierul a menţionat că obiectivul de bază al Guvernului de la Chişinău este integrarea europeană a R. Moldova şi s-a pronunţat pentru amplificarea cooperării relaţiilor. Gaburici a precizat că echipa pe care o conduce este angajată plenar să asigure un ritm dinamic de punere în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb cu UE şi contează pe sprijinul partenerilor europeni în acest sens, se arată într-un comunicat al Executivului.

Johannes Hahn a exprimat deplina susţinere din partea UE pentru Guvernul condus de premierul Gaburici, menţionând importanţa continuării asigurării unui progres real în realizarea reformelor. Comisarul a confirmat disponibilitatea UE de a-şi consolida suportul în diverse domenii.

Cei doi interlocutori s-au referit la măsurile care urmează să fie întreprinse în vederea intensificării reformelor, în special în sistemul judiciar, lupta împotriva corupţiei, asigurarea stabilităţii sistemului financiar-bancar şi a creşterii economice a R. Moldova.

Atât Gaburici, cât şi Hahn au punctat că aceste reforme sunt indispensabile în contextul obiectivului de integrare europeana al R. Moldova. În context, a fost menţionat faptul că reuniunea de astăzi a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană este o ocazie excelentă pentru stabilirea acţiunilor concrete în vederea realizării obiectivelor de pe agenda integrării europene şi promovarea reformelor importante pentru dezvoltarea ţării noastre.

Tot astăzi, la Bruxelles, Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Astfel, premierul R. Moldova l-a asigurat pe Juncker că integrarea europeană constituie prioritatea programului de activitate al noului Guvern.

„Sprijinul acordat de Comisia Europeană ne mobilizează şi mai mult să continuăm transformările democratice în R. Moldova. Guvernul va persevera în continuarea procesului de reformă, având ca priorități emblematice reforma din sistemul judiciar, lupta împotriva corupției, stabilitatea din sistemul financiar-bancar”, a declarat Gaburici.

Președintele Comisiei Europene a reiterat angajamentul UE de a susține R. Moldova prin implementarea Acordului de Asociere și Comerț Liber între țara noastră și UE, oferirea expertizei consilierilor de rang înalt în principalele domenii de reformă și asistență financiară pe direcțiile stabilite.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md