15:31:10 05.05.2024
Stiri

REACȚIA nașului lui Vlad Filat: „Tot ce ni se întâmplă nouă are loc în baza unor ZVONURI, supoziții”

Social 23.07.2015 14:40 Vizualizări1586 Autor: Ziarul National


REACȚIA nașului lui Vlad Filat: „Tot ce ni se întâmplă nouă are loc în baza unor ZVONURI, supoziții” captura realitatea.md

Curtea de Apel Chișinău a respins, astăzi, recursul avocaților care au solicitat eliberarea din arest preventiv a persoanelor din conducerea companiei „Caravita”. Ion Rusu, cumnatul și nașul lui Vlad Filat, a spus la ieșirea din sala de judecată că tot ce i se întâmplă dânsului și apropiaților săi, are loc „în baza unor supoziții, zvonuri și suspiciuni nefondate”.

„Este o situație total confuză privind motivele reținerii mele și a colegilor mei pentru 30 de zile. În primul rând, ne-au fost încălcate drepturile constituționale ca cetățeni ai R. Moldova. E vorba și de prezumția de nevinovăție. De asemenea, reținerea noastră s-a făcut în niște condiții care nu corespund legislației în vigoare. Toate acuzațiile care ni se aduc nouă trebuie mai întâi probate în instanța de judecată”, a menționat Ion Rusu.

Sursa citată a spus că nu va comenta acțiunile organului de urmărire penală, dar a făcut o precizare: „E dreptul organului să acționeze cum crede de cuviință. Pur și simplu, vreau să mai adaug că tot ce ni se întâmplă nouă are loc în baza unor presupuneri, zvonuri, supoziții, suspiciuni. Doar știți că, la noi în țară, în baza suspiciunilor se iau decizii în privința tuturor cetățenilor R. Moldova”.

Ion Rusu s-a adresat și unor instituții media care „decid vinovații” în locul instanțelor de judecată. „Biroul de avocați vă va comunica ce acțiuni vom întreprinde. De un an de zile „Caravita” este ținta unor acuzații nefondate care ne aduc prejudicii. Vreau să vă mai spun că să nu trageți concluzii pripite, să nu decideți în locul instanței de judecată. Închipuiți-vă că, la un moment dat, în locul nostru pe nedrept a fost reținut un frate, o soră sau cineva din rudele dumneavoastră”, a conchis responsabilul de la „Caravita” SRL.

Amintim că Vladimir și Ion Rusu, la fel ca și Igor Cijov (administrator „Caravita”) și Tatiana Roșioru (director financiar) se află în arest pentru 30 de zile, fiind bănuiți în cadrul dosarului privind creditele neperformante de la BEM.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 803 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md