12:05:14 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Cei de la FC Milsami fac MIȘTO de bulgarii de la Ludogoreț

Sport 22.07.2015 17:27 Vizualizări1841 Autor: Ziarul National


Campioana R. Moldova, FC Milsami, a produs cea mai mare surpriză în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, după ce a eliminat echipa Lidogoreț Razgrad cu scorul general de 3-1. Bulgarii, care anul trecut au jucat în grupele competiției, au declarat înaintea meciului de la Orhei că scorul de 1-0 înregistrat în tur ar fi fost ceva întâmplător și că se vor impune la scor în deplasare.

Scenariul de pe stadionul din Orhei anume așa a și început cu un gol al oaspeților în minutul 25. Doar că cei de la FC Milsami a profitat imediat de o greșeală a portarului advers, iar cel mai scund jucător de pe teren, Gheorghe Andronic, a înscris cu capul cu un minut mai târziu. Cei de la Ludogoreț s-au zbătut să marcheze, dar apărarea orheenilor, în frunte cu Monday și Rhali, a rezistat.

Lucrurile pentru echipa lui Iurie Osipenco s-au complicat cu 15 minute înainte de finalul partidei, atunci când a fost eliminat pentru două cartonașe galbene mijlocașul la închidere Andrei Cojocari. Jucătorii noștri nu au resimțit acest șoc și și-au văzut de joc.

În minutul 87 antrenorul nostru a făcut o mutare de geniu. L-a scos din teren pe atacantul Cristian Bud, iar în locul său a intrat fundașul Petru Racu. Surprinzător, dar jucătorul naționalei Moldovei nu s-a dus imediat în apărare, dar a jucat în calitate de atacant. Peste doar două minute Racu a primit o pasă perfectă de la fundașul Vadim Bolohan, iar scorul a devenit 2-1 pentru FC Milsami.

Arbitrul a adăugat 7 minute la timpul regulamentar, dar bulgarii nu au profitat de asta și s-au văzut eliminați din competiție.

„Primele 20-25 de minute au fost foarte dificile pentru noi. Am avut marele noroc să egalăm foarte repede după ce ei au marcat. Ludogoreț este o echipă foarte bună, dar ei ne-au subestimat. Acum le spun să ne urmărească ce vom face mai departe în Liga Campionilor”, a fost ironic antrenorul Iurie Osipenco.

Acesta a explicat de ce Racu a jucat atacant. „De fapt, eu l-am trimis în teren pentru a ajuta apărarea. El a marcat, asta e important”, a mai adăugat Osipenco.

La rândul său, fundașul-atacant a mărturisit după meci că antrenorul i-a spus să joace cât mai sus. „Am fost surprins când mi s-a comunicat că să ajut cu ce pot în atac. Eu trebuia să țin cât mai mult de minge, pentru că coechipierii erau obosiți. Am reușit să marchez și nu pot decât să mă bucur”, a precizat Racu.

Pentru această victorie jucătorii au încasat o primă consistentă din partea conducerii clubului. Pentru accederea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor FC Milsami urmează să încaseze de la UEFA circa 1,2 milioane de euro.

În turul următor, campionii R. Moldova vor întâlni campioana Albaniei, Skenderbeu. Meciul tur va avea loc pe 28 iulie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md