15:15:58 26.04.2024
Stiri

FOTO // Concert grandios organizat de Ilan Șor. Lev Leșcenco și Iosif Kobzon au felicitat publicul cu prilejul „Zilei Victoriei”

Monden 13.05.2018 12:17 Vizualizări2329 Autor: Ziarul National
FOTO // Concert grandios organizat de Ilan Șor. Lev Leșcenco și Iosif Kobzon au felicitat publicul cu prilejul „Zilei Victoriei”


Mii de persoane au venit ieri în Scuarul Parcului „Eroilor Afganezi” din Chișinău, acolo unde au participat la un concert organizat de Fundația de binefacere „Miron Șor”, cu prilejul „Zilei Victoriei”. Oamenii au venit să asculte piesele din anii de război, care au fost interpretate de artiștii ruși Lev Leșcenco și Iosif Kobzon. În scena a ieșit și președintele Fundației, Ilan Șor, care a promis că „va purta în continuare grijă veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial”.

Potrivit organizatorilor, la concert au participat câteva mii de persoane, inclusiv veteranii celui de-al Doilea Război Mondial. În parc a fost improvizată și o bucătărie militară de campanie, iar cei prezenți au putut servi tradiționalul terci ostășesc și nu numai. Cei mai în vârstă au urmărit concertul de pe scaune, care au fost asigurate de organizatori.

„Veteranii au făcut această victorie pentru noi, ne-au adus libertatea şi ne-au asigurat un cer albastru. Atât timp cât sunt în viaţă, trebuie să fim alături de ei în fiecare zi și să-i ajutăm și îi vom ajuta. Iar dacă vorbim de cei care nu mai sunt în viață, atunci trebuie să le onorăm întotdeauna memoria”, a declarat Ilan Șor.

Interpreții Iosif Kobzon şi Lev Leșcenko i-au mulţumit preşedintelui fundaţiei „Miron Shor” pentru invitaţie. „Nu este prima dată când vin la această sărbătoare la Chişinău. Îi sunt recunoscător pentru că uneşte oamenii în această zi importantă, pentru că simt sărbătoarea şi sunt împreună”, a spus Kobzon.

Leșcenco a spus de pe scenă că „Ziua Victoriei este o sărbătoare care unește”. „Această sărbătoare, Ziua Victoriei, este în inima fiecărui din noi”.

Cei prezenți la concert au avut ocazia să fredoneze melodiile interpretate de cei doi artiști, să facă poze cu ei, precum și cu Ilan Șor. Concertul a culminat cu un grandios show de focuri de artificii, care a luminat cerul pe tot cuprinsul sectorului Râșcani al capitalei.

Concertul live, organizat de Fundația de Binefacere „Miron Shor”, a fost organizat cu prilejul „Zilei Victoriei”. Pe scenă au evoluat artiști autohtoni, precum Margareta Ivanuș, Orchestra Națională a Companiei Teleradio – Moldova, sub conducerea dirijorului Gheorghe Mustea și studioul coral-muzical „Rapsodia” sub conducerea Nataliei Barabanșicova. Invitații de onoare a serii au fost legendele vii a estradei rusești, artiștii poporului din URSS Lev Leșcenco și Iosif Kobzon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md