21:30:15 05.05.2024
Stiri

Zi importantă pentru R. Moldova! Prima reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE la Bruxelles

Politică 16.03.2015 10:07 Vizualizări2094 Autor: Stela Mihailovici
Zi importantă pentru R. Moldova! Prima reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE la Bruxelles trm.md


O delegație a miniștrilor moldoveni condusă de premierul Chiril Gaburici a plecat la Bruxelles pentru a participa, astăzi, la prima reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

La discuții vor particpa: ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Economiei Stephane Bride, vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov, ministrul Finanţelor Anatol Arapu şi ministrul Justiţiei Vladimir Grosu. Oficialii vor analiza programul de reforme inițiate în țara noastră, etapele implementării Acordului de Asociere RM-UE și vor pregăti un plan de acțiuni pentru viitorul Summit de la Riga.

Tot astăzi, premierul Chiril Gaburici va avea întrevederi cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, comisarul european pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn și coomisarul european pentru Politica Regională, Corina Crețu.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe Natalia Gherman va discuta cu cei 28 de miniştri de Externe ai statelor UE despre agenda europeană a R. Moldova în cadrul celei de-a X-a reuniuni a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), coprezidată de România și Franța.

La eveniment va fi prezent înaltul reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate, Federica Mogherini, și comisarul european pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md