23:19:09 26.04.2024
Stiri

Oferta electorală a lui Ion Ceban pentru cea mai serioasă problemă cu care se confruntă tinerele familii: „Voi veni concomitent cu două programe menite să soluţioneze această problemă”

Partide/Comunicate 10.05.2018 17:00 Vizualizări1996 Autor: Ziarul National
Oferta electorală a lui Ion Ceban pentru cea mai serioasă problemă cu care se confruntă tinerele familii: „Voi veni concomitent cu două programe menite să soluţioneze această problemă” captură privesc.eu


Candidatul socialiștilor la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, susține că, în cazul în care va ajunge în fruntea Primăriei Chișinău, va veni cu două programe menită să soluționeze „cea mai serioasă problemă cu care se confruntă tinerele familii” – lipsa unui loc de trai.

„Voi veni concomitent cu două programe menite să soluţioneze această problemă - „Locuințe accesibile” și „Casa mea”. Programul „Locuințe accesibile” pentru tinere familii se definitivează și va fi prezentat până la sfârșitul anului 2018. Programul municipal „Casa mea”, pe care îl voi propune, prevede alocarea terenurilor pentru construcția locuințelor, îndeosebi în suburbiile capitalei. De o atenţie sporită vor beneficia familiile formate din tineri orfani sau unul dintre membrii căreia (soţul sau soţia) este orfan, care li se vor acorda locuinţe sociale. E nevoie acolo de mai multe implicații, dar vreau să știți cu toții că, în februarie anul curent, noi am aprobat o decizie la CMC de alocare a 10 milioane de lei pentru locuințele sociale. Cu regret, din câte înțeleg eu, nu se face nimic în această privință și am frica foarte mare că acești bani deja se cheltuie nu conform destinației, ceea ce trebuie oprit și vom opri și vom direcționa aceste surse pentru proiectele și programele care sunt, de locuințele pentru tinerele familii.”, a declarat candidatul în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, acesta spune că are soluții și pentru asigurarea cu locuri de muncă pentru tinerele familii. „Voi semna o dispoziţie ca la Primărie să fie elaborat un Registru al tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Dacă tinerii nu vor avea calificarea necesară, dar vor dori să ocupe un anume post vacant, Primăria îşi va asuma integral plata pentru instruirile de rigoare. O altă direcţie - va fi stabilirea unei bune colaborări cu agenţii economici ce activează în raza municipiului Chişinău. Vom lansa și un program municipal special privind elaborarea unui mecanism de garantare/creditare preferențială a tinerilor din capitală ca să-şi lanseze o afacere”, a mai spus Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md