15:46:29 26.04.2024
Stiri

NOI FACILITĂȚI pentru agenții economici din regiunea transnistreană la exportul de mărfuri prin punctul comun de trecere a frontierei „Cuciurgan - Pervomaisc”

Economie 10.05.2018 13:20 Vizualizări5416 Autor: Ziarul National
NOI FACILITĂȚI pentru agenții economici din regiunea transnistreană la exportul de mărfuri prin punctul comun de trecere a frontierei „Cuciurgan - Pervomaisc”


Agenții economici din regiunea transnistreană, înregistrați conform prevederilor legale și care operează exporturi prin punctul comun de trecere a frontierei „Cuciurgan - Pervomaisc”, vor avea parte de noi facilități. Mai exact, antreprenorii vor putea primi Certificatul de origine odată cu depunerea declarației vamale de export și, astfel, nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la un post vamal intern pentru obținerea acestui act.

Serviciul Vamal susține că această facilitate este o premieră, iar procedura este stabilită de Regulamentul cu privire la procedura de autentificare şi eliberare a certificatelor de origine preferențială a mărfurilor exportate din R. Moldova prin punctul de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan - Pervomaisc”.

Controlul în comun la punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan - Pervomaisc” a demarat la 17 iulie 2017. Potrivit acordurilor dintre R. Moldova și Ucraina, etapa inițială a controlului comun presupunea efectuarea controlului și vămuirii mărfurilor doar asupra operațiunilor de export și reexport. Ulterior, lpe 18 aprilie curent, controlul comun a fost aplicat și pentru operațiunilor de import, reimport și tranzit.

Până astăzi, prin acest punct de trecere, au fost operate 97 de exporturi și 461 de importuri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md