13:22:11 26.04.2024
Stiri

Adevărul a ieşit la IVEALĂ. DOVEZILE EXTRATERESTRE pe care CIA le-a ţinut ascunse timp de 60 de ani

Știri 28.04.2018 19:30 Vizualizări2150 Autor: Ziarul National


Adevărul a ieşit la IVEALĂ. DOVEZILE EXTRATERESTRE pe care CIA le-a ţinut ascunse timp de 60 de ani

Nu surprinde pe nimeni faptul că legendele cu OZN-uri au apărut în anii '50. În acea perioadă începea cursa pentru cucerirea spaţiului cosmic şi, tot atunci, exista temerea că o nouă conflagraţie mondială s-ar putea declanşa, dat fiind faptul că tocmai începuse aşa-numitul "Război Rece". Obsesia pentru extratereştri a atins cote atât de mari, încât, în anul 1953, CIA-ul a angajat o echipă de cercetători pentru a investiga "Problema obiectelor zburătoare neidentificate".

Acesta nu este primul fenomen neobişnuit cu care Agenţia de Informaţii a avut de a face. Numeroase altele au avut loc de-a lungul timpului, iar ele nu contenesc să apară nici în perioada contemporană. Iată care sunt trei dintre cele mai interesante întâmplări ieşite din comun, descrise în paginile dosarelor declasificate de autorităţile americane:

Farfuria zburătoare de pe cerul Germaniei

În 1952, Oskar Linke şi fiica sa Gabriella se îndreptau spre casă, când una dintre anvelopele maşinii în care se aflau a explodat, în apropierea oraşului german Hasselbach. La scurt timp după accident, Gabriella a observat de la distanţă ceea ce părea iniţial a fi un cerb.

În momentul în care Oskar s-a apropiat, a vazut doi indivizi aflaţi în vecinătatea unui vehicul de formă rotundă, având un diametru de circa 13-15 metri. Conform declaraţiilor germanului, unul dintre indivizi avea o protuberanţă pe piept, care strălucea în culorile verde şi roşu. Mai mult decât atât, în momentul în care fetiţa a strigat către tatăl ei să se întoarcă înapoi, cele două creaturi au intrat imediat în vehicul şi s-au ridicat spre cer.

Aparatele de zbor care survolau minele de uraniu

În acelaşi an, deasupra minelor de uraniu din districtul congolez Elisabethville, au fost observate două obiecte de formă circulară. La scurt timp după ce a detectat cele două forme misterioase, Pierre, unul dintre comandanţii aerobazei din Elisabethville a început să le urmărească cu avionul său de vânătoare. După o cursă care a durat doar 15 minute, comandantul a pierdut obiectele din raza sa vizuală, într-o zonă aflată deasupra lacului Tanganyika.

Conform relatării lui Pierre, cele două obiecte păreau să fie realizate dintr-un material metalic asemănător aluminiului. Totodată, comandantul a estimat că fiecare corp avea un diametru de aproximativ 12-15 metri, un corp central static şi o structură mobilă, care se rotea cu o viteză atât de mare, încât părea să fie cuprinsă de flăcări. Declaraţia comandantului nu a fost confirmată de niciun alt militar aflat la baza aeriană din Elisabethville.

Urma neobişnuită de fum de pe cerul Barcelonei

Anul 1952 a fost unul plin de evenimente neobişnuite, dat fiind faptul că mai multe fenomene misterioase au avut loc în această perioadă atât în zona Spaniei, cât şi a Tunisiei sau Marocului. De exemplu, în acel an, reporterul spaniol Valentín García relata că a observat în apropierea Barcelonei un obiect având forma unei rachete. În acelaşi an, locuitorii din oraşul tunisian Sousse declarau că au văzut pe cer un corp zburător, care se deplasa cu o viteză foarte mare, lăsând în urmă o lumină verde. În Maroc, au existat martori care susţineau că au observat obiect misterios ce descria pe cer o formă asemănătoare unei parabole.

Până în momentul de faţă, CIA-ul nu a făcut nicio declaraţie prin care să explice cum s-au desfăşurat toate aceste investigaţii. Din câte se pare, în cele mai multe cazuri, experţiii ar fi ascuns toate dovezile pe care le-au găsit la faţa locului.

Sursa: Descoperă


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md