06:42:07 08.05.2024
Stiri

Președintele cere DEMISIA premierului: „Nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României”

Știri 27.04.2018 17:19 Vizualizări1121 Autor: Ziarul National
Președintele cere DEMISIA premierului: „Nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României” gandul.info


Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a cerut, vineri, public demisia premierului Viorica Dăncilă, despre care a spus că nu face faţă poziţiei de prim-ministru. „Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus preşedintele.

Şeful statului a criticat decizia premierului de a nu veni la discuţiile pe tema conflictului Guvern-PSD-BNR, dar şi adoptarea în sedinţa executivului a memorandumului secret privind mutarea ambasadei României de la Tel-Aviv la Ierusalim.

Preşedintele a comentat că la depunerea jurământului Viorica Dăncilă şi-a asumat respectarea „colaborării loiale în interesul României şi al românilor”, însă „a preferat să execute ordinele venite de la partid”.

„Având în vedere acestea, eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de Prim-ministru al României şi transformă astfel guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de Prim-ministru al României” a spus Iohannis.

Constituţional, în cazul unui refuz al premierului de a demisiona, preşedintele nu poate face nimic. Şeful Guvernului îşi poate pierde mandatul doar în urma adoptării unei moţiuni de cenzură.

Continuarea pe gandul.info .


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md