07:12:47 02.05.2024
Stiri

Comerțul cu produse nealimentare în Piața Centrală va fi INTERZIS

Social 16.07.2015 17:46 Vizualizări1081 Autor: Victoria Bortă
Comerțul cu produse nealimentare în Piața Centrală va fi INTERZIS cugetliber.ro


Comerţul cu produse nealimentare în Piaţa Centrală, dar şi în zona centrală din capitală, va fi interzis, a anunțat primarul Dorin Chirtoacă astăzi, la întâlnirea cu un grup de comercianţi ambulanţi, care activează pe str. Mitropolit Varlaam, în zona Pieţei Centrale din capitală.

Vânzătorii stradali s-au arătat nemulţumiţi de faptul că sunt amendaţi de poliţie și de inspectorii fiscali pentru că-şi desfăşoară activitatea în stradă.

Primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că rezolvarea acestei probleme reprezintă un imperativ al timpului, iar Strategia Comerţului din municipiul Chişinău, document aprobat recent de către autorităţile locale, vine să soluţioneze problema comerţului în centrul oraşului.

„Oferta Primăriei pentru toţi care vând în stradă este să meargă în pieţele autorizate sau în Piaţa Centrală, pentru oamenii care comercializează produse alimentare. Toţi vor trebui să se conformeze acestor cerinţe. Or, la ora actuală, pieţele dispun de locuri libere, iar în jurul Pieţei Centrale avem câteva pieţe neautorizate improvizate”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Pentru buna organizare şi gestionarea eficientă a comerţului este necesară operarea unor modificări ale legislaţiei în vigoare.

Legea trebuie să stabilească clar atribuţiile fiecărei instituţii, inclusiv cine aplică sancţiuni pentru comerţul stradal.

„Oamenii cer Primăriei soluţionarea problemei, iar Primăria nu are nicio pârghie legală pentru a rezolva situaţia. Nici poliţia nu are împuternicirile necesare pentru a aplica amenzi pentru comerţul stradal. Ceea ce avem la ziua de azi este o încercare nereuşită de a pasa responsabilităţile de la o instituţie la alta”, a conchis primarul Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md