09:32:18 01.05.2024
Stiri

Numărul microbuzelor care circulă în Chișinău, REDUS în jumătate: Începe testarea tehnică a acestora

Social 26.03.2018 10:47 Vizualizări1516 Autor: Ziarul National
Numărul microbuzelor care circulă în Chișinău, REDUS în jumătate: Începe testarea tehnică a acestora


În umrătorii ani, numărul liniilor de microbuze din Chișinău ar putea fi redus în jumătate, dându-se prioritate transportului public de capacitate mare, cum ar fi troleibuzele autonome sau autobuzele.

„Ne propunem ca, în următorii câțiva ani, să reducem cele 50 de linii de microbuz chiar până la jumătate, deoarece din urmă vin autobuzele, troleibuzele autonome. Microbuzele vor fi un transport secundar ce va activa pe undele străzi mai puțin accesibile pentru transportul de mare capacitate. Și populația trebuie să fie mai prietenoasă cu transportul de capacitate mare, deoarece are și o siguranță în plus”, a declarat astăzi, după ședința Primăriei Chișinău, Vitalie Butucel, șeful adjunct al Direcției municipale de Transport și Căi de Comunicație.

Primarul interimar, Silvia Radu, l-a îndemnat pe Butucel să cumpere mai întâi troleibuze și autobuze și apoi să îndemne lumea să opteze pentru acestea.

„Faceți ca aceste autobuze să fie confortabile. Tot ce-ați cumpărat până acum sunt fără aparate de aer condiționat. Suntem în secolul XXI”, a spus Radu.

Vitalie Butucel a mai anunțat că astăzi începe testarea tehnică a celor 1 100 de microbuze din Chișinău, sub supravegherea angajaților de la Agenția Națională pentru Transport Auto.

„Într-adevăr, pe unele artere vedem microbuze într-o stare deplorabilă. (...) Acele unități de transport care nu vor susține testarea tehnică vor fi excluse de pe linii până la înlăturarea lacunelor stabilite în procesul de testare”, a spus Butucel.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md