REȚETE // Supe de inspiraţie italienească pe care le vei iubi
Îţi vor aminti de vară, dar te vor încălzi în zilele reci de iarnă. Sunt cremoase. Sunt săţioase. Sunt aromate. Sunt trei supe inspirate de bucătăria italienească pe care vei vrea să le găteşti iar şi iar.
Supă de fasole cu paste
Ingrediente:
2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin
250 g cârnaţi picanţi
1 ceapă medie, tocată mărunt
2 morcovi, tocaţi mărunt
2 ţeline mici, tocate mărunt
2 căţei de usturoi, pisaţi
Sare
Piper
1 kg fasole albă fiartă
1 kg roşii în bulion tocate mărunt
1 supă de pui
2 fire de rozmarin tocate mărunt
100 g paste mici
Parmezan proaspăt răzuit
Pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Într-un vas mare şi adânc se încinge uleiul. Se adaugă cârnaţii şi se lasă să se prăjească, aproximativ cinci minute. Se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina şi se mai lasă cinci minute, până când se înmoaie.
Se adaugă usturoiul şi se mai lasă un minut. Se asezonează cu sare şi piper şi se adaugă fasolea cu tot cu zeamă, roşiile, supa de pui şi rozmarinul. Se lasă să fiarbă. Se adaugă pastele.
Se dă focul mai mic şi se lasă să mai fiarbă aproximativ opt minute. Se gustă şi se mai adaugă sare şi piper dacă mai este necesar.
Se serveşte cu parmezan ras deasupra şi pătrunjel tocat mărunt.
Supă de pui cu parmezan
Ingrediente:
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mare, tocată
3 căţei de usturoi, tocaţi
3 linguri de pastă de tomate
1 linguriţă de fulgi de chili
450 g roşii în bulion
3 l supă de pui
230 g penne
340 g carne de pui trasă la tigaie
300 g mozzarella mărunţită
200 g parmezan răzuit
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
Sare
Piper
Mod de preparare:
Într-un vas mare, se încinge uleiul. Se adăugă ceapa şi se lasă până devine moale, aproximativ șase minute. Se adaugă paste de tomate şi fulgii de chili şi se mai lasă un minut.
Se adaugă roşiile în bulion şi supa de pui şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă penne-le şi se lasă să fiarbă maximum 10 minute, apoi se pun puiul, mozzarella, parmezanul, piperul, sarea şi piperul. Se lasă brânzeturile să se topească şi se serveşte în boluri cu parmezan presărat deasupra şi pătrunjel.
Supă cremoasă de roşii
Ingrediente:
1 lingură de unt
Jumătate de ceapă tocată
3 căţei de usturoi tocaţi
1 linguriţă de condimente italieneşti
Jumătate de linguriţă de fulgi de ardei iuţi
Sare
Piper
3 linguri de făină
1,5 l de supă de pui
250 g roşii în bulion
500 g tortellini umpluţi cu brânză
Parmezan răzuit
350 g spanac
80 g smântână pentru gătit
2 linguri de busuioc tocat mărunt
Mod de preparare:
Intr-un vas mare se topeşte untul. Se adaugă ceapa şi se lasă trei minute până devine translucidă. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă un minut. Se adaugă condimentele italieneşti, fulgii de ardei iute şi făina. Se amestecă bine până compoziţia devine omogenă. Se lasă un minut.
Se adaugă supa de pui, roşiile, paste de roşii şi tortellini. Se lasă să fiarbă până când tortellini sunt gata.
Se adaugă smântâna şi parmezanul şi se amestecă până se omogenizează. Se adaugă spanacul. Se asezonează cu sare şi piper. Se presară busuioc şi se serveşte fierbinte.
Sursa: gustarte.ro
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. a dotat gimnaziul din Obreja Veche cu un laborator digital PERFORMANT, în cadrul Programului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor”: „Instituția noastră putea doar să viseze la așa ceva”
Depozitele de gaze subterane din Ucraina, unde se află şi stocuri europene, inclusiv ale R. Moldova, ATACATE de ruşi. Kievul cere protejarea instalaţiilor
Viceprim-ministra Gherasimov speră ca R. Moldova să deschidă primele capitole de negocieri cu UE la începutul anului 2025: „Situația din regiune ne determină să accelerăm procesele, pentru a fi pregătiți cât mai curând să aderăm la UE”