15:43:37 03.05.2024
Stiri

Rusia, din nou în centrul atenţiei! MUTAREA care creează TENSIUNI în Occident

Știri 13.07.2015 13:39 Vizualizări2546 Autor: Ziarul National
Rusia, din nou în centrul atenţiei! MUTAREA care creează TENSIUNI în Occident


Rusia ia în calcul să livreze în mod direct energie Greciei, pentru a-i sprijini economia, a declarat duminică ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, citat de agenţii ruseşti, transmite mediafax.ro.

Rusia „intenţionează să susţină relansarea economiei greceşti prin extinderea cooperării în sectorul energetic”, a declarat Novak pentru presă la Moscova, citat de portalul Sputnik.

„Studiem posibilitatea organizării unor livrări directe de energie către Guvernul grec, care să înceapă în viitorul apropiat”, a spus el, apreciind că se poate ajunge la un asemenea acord în următoarele săptămâni.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declara săptămâna trecută că Moscova va lua în considerare să ofere ajutor financiar Atenei, în cazul în care autorităţile elene cer acest lucru.

Rusia şi Grecia şi-au consolidat semnificativ relaţiile politice şi economice în ultimele luni, în contextul în care ambele ţări de confruntă cu crize economice dure. Această apropiere este privită cu suspiciune în unele capitale europene, având în vedere tensiunile dintre Moscova şi Occident din cauza războiului din Ucraina.

Premierul grec Alexis Tsipras a vorbit la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin săptămâna trecută, despre rezultatele referendumului din Grecia.

Tsipras s-a întâlnit cu Putin în iunie, la un forum economic, la Sankt Petersburg. Ei au cerut împreună anularea sancţiunilor impuse de către occidentali ruşilor din cauza crizei din Ucraina.

Grecia şi Rusia au semnat un acord de cooperare cu privire la construirea gazoductului Turkish Stream, prin care Rusia să livreze gaze naturale Europei. Proiectul de gazoduct ocoleşte Ucraina, ale cărei relaţii cu Rusia se află la cel mai scăzut nivel, în contextul războiului din Donbas, unde trupele naţionale ucrainene luptă împotriva rebelilor proruşi susţinuţi cu armament şi trupe de către ruşi, o acuzaţie pe care Moscova o respinge.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md