13:15:35 03.05.2024
Stiri

VIDEO // Protest la ANRE: Gestul directorului Copaci, care a ÎNFURIAT participanții la flashmob

Economie 07.03.2018 12:42 Vizualizări2283 Autor: Ziarul National
VIDEO // Protest la ANRE: Gestul directorului Copaci, care a ÎNFURIAT participanții la flashmob


Reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și cei ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au protestat astăzi în fața Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică (ANRE), solicitând reducerea reală a tarifelor pentru gazele naturale cu „30-35%”.

Protestul a avut loc în timp ce ANRE organiza dezbateri publice cu privire la tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018.

Protestatarii au scandat „ANRE, jos tarifele!”, „ANRE și PD, aceeași mafie!”, „Jos schemele! Jos Energokapital!”, „Jos căpușele!”, „ANRE, sluga mafiei!” etc.

La un moment dat, directorul ANRE, Tudor Copaci, însoțit de câțiva angajați ai instituției, au ieșit cu flori ca să le împartă protestatarelor care refuzau să le ia: „Nu acceptă, e dreptul lor”.

„Nu vrem flori, vrem tarife noi!”, scandau protestatarii.

„Domnul Copaci nu a răspuns la o întrebare importantă: de ce până acum nu au fost coborâte tarifele? De flori are bani, dar de coborât tarifele nu are bani. De anul trecut trebuiau să fie coborâte tarifele. De doi ani se acumulează bani pe conturile „MoldovaGaz”, 1,5 miliarde de lei din buzunarul fiecăruia dintre dumneavoastră. Ce fac cu banii aceștia? Prețul de import al gazului s-a redus cu 30% și ei acum vor să ne măgulească cu o reducere de 10%? Este strigător la cer”, a declarat la protest vicepreședintele PAS, Mihai Popușoi.

Activistul civic Sergiu Tofilat, care a participat la dezbaterile de azi de la ANRE, a ieșit în fața protestatarilor și i-a informat că ANRE nu a aprobat nicio decizie.

„Pe moment, în tarif, prețul de import al gazului este de 4 194 de lei, de facto se achită 3 000 de lei. Deci, este o rezervă suficientă să reducem tariful undeva cu 22%”, a anunțat Tofilat.

Activistul a declarat că a mai solicitat o ședință la ANRE în care să le fie prezentate mai multe informații solicitate cu privire la formarea prețului la gaze.

„Ne rezervăm dreptul să atacăm ANRE în instanța de judecată pentru apărarea drepturilor consumatorilor. Nu o să le permitem să pună costuri ascunse în tarif”, a încheiat Tofilat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md