01:49:45 10.05.2024
Stiri

Başcanul găgăuz are o rugăminte către Moscova: „Găgăuzia a reafirmat relaţiile FRĂŢEŞTI cu Federaţia Rusă şi merită tratament SPECIAL”

Politică 12.07.2015 17:31 Vizualizări1230 Autor: Ziarul National
Başcanul găgăuz are o rugăminte către Moscova: „Găgăuzia a reafirmat relaţiile FRĂŢEŞTI cu Federaţia Rusă şi merită tratament SPECIAL”


Găgăuzia aşteaptă ca Rusia să elimine barierele vamale pentru produsele agricole din regiune și să elimine taxele pentru vinul găgăuz.

„Cred că Găgăuzia a reafirmat în mod repetat inviolabilitatea relațiilor frățești cu Federația Rusă și merită un tratament special”, a declarat başcanul găgăuz Irina Vlah, în cadrul mesei rotunde „Probleme juridice internaționale actuale ale secolului XXI”, desfăşurată la finele acestei săptămâni la Moscova.

Vlah a accentuat că are în vedere „realizarea proiectelor majore de infrastructură cu sprijinul Federației Ruse”.

„Mă refer la eliminarea barierelor vamale pentru produsele agricole din Găgăuzia, anularea taxelor care sunt impuse vinului nostru, care, apropo, nu sunt aplicate vinificatorilor din Ucraina și Georgia, la o cooperare mai strânsă în domeniul educației și sănătății”, şi-a spus doleanţele başcanul, citat de serviciul său de presă.

Menţionăm că la masa rotundă de la Moscova a participat şi preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin.

Acum aproximativ o lună, o delegaţie a „Rospotrebnadzor” a mers în Găgăuzia pentru a examina calitatea conservelor în eventualitatea reluării exporturilor în Federaţia Rusă, după ce, în vara anului trecut, Moscova a impus mai multe embargouri la produsele din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md