08:14:21 10.05.2024
Stiri

INIȚIATIVĂ: Farmaciile de la sate vor fi SCUTITE de unele taxe locale

Social 12.07.2015 10:57 Vizualizări787 Autor: Ziarul National
INIȚIATIVĂ: Farmaciile de la sate vor fi SCUTITE de unele taxe locale


Pentru a încuraja funcționarea farmaciilor în satele din R. Moldova și, implicit, a asigura accesul la medicamente pentru locuitorii din mediul rural, patronii acestora ar putea fi scutiți de unele taxe locale.

Inițiativa aparține mai multor deputați din Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie, care fac parte din diferite fracţiuni parlamentare.

În opinia deputaţilor, modificarea Codului Fiscal în acest sens va contribui la crearea condițiilor pentru asigurarea sustenabilității și susținerea dezvoltării farmaciilor în mediul rural și va permite majorarea accesului populaţiei la medicamente, inclusiv la cele compensate.

În nota informativă la proiectul de lege se arată că, în condiţiile în care statul nu are posibilităţi pentru dezvoltarea farmaciilor comunitare, este binevenită susținerea iniţiativei private în acest domeniu prin acordarea anumitor facilităţi pentru deschiderea farmaciilor în mediul rural.

„Iniţiativa în cauză, de rând cu proiectul privind aplicarea adaosului comercial diferenţiat la medicamente, completează setul de măsuri privind reglementarea pieţei farmaceutice. Urmărind reglementarea adaosului comercial la medicamente în favoarea consumatorilor şi sporirea accesului economic şi fizic al cetăţenilor la produse farmaceutice, acum propunem implementarea unor măsuri de susţinere pentru mediul de afaceri din sfera farmaceutică care activează în sectorul rural”, a declarat preşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti.

În prezent, farmaciile în mediul rural achită taxe locale ce variază între 3 500 şi 5 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md