13:21:08 04.05.2024
Stiri

Răspunsul lui Chiril Gaburici pentru cei care afirmă că Guvernul actual va rezista „maximum până în toamnă”

Politică 15.03.2015 12:27 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National
Răspunsul lui Chiril Gaburici pentru cei care afirmă că Guvernul actual va rezista „maximum până în toamnă”


Nu şi-a dorit să fie premier şi nici să facă politică, dar un telefon primit acum câteva săptămâni de la liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, l-a adus acasă, deşi familia i-a rămas deocamdată în Azerbaidjan, acolo unde a fost şeful companiei de telefonie mobilă „Azercell”.

„Am primit un telefon și o invitaţie să vin acasă. Am venit, am avut o discuţie cu domnul Vlad Filat. Atunci când am acceptat să candidez la funcţia de prim-ministru, înţelegeam pe deplin faptul că mă aşteaptă o perioadă grea, cu foarte multă muncă. Nu am avut timp la dispoziţie, aşa că am fost în situaţia să decid foarte repede”, a povestit Chiril Gaburici într-un interviu acordat ziarului de partid al PLDM, „Stejarul”.

Întrebat cum comentează declaraţiile potrivit cărora Guvernul pe care îl conduce va rezista „maximum până în toamnă”, Chiril Gaburuici afirmă că nu a venit la Guvern „pentru o anumită perioadă”.

„Chiar dacă am admite că ar fi până în toamnă, îmi doresc să facem foarte multe în această perioadă: să realizăm reforme, să îmbunătăţim situaţia economică şi să schimbăm viaţa oamenilor în bine. Eu am venit aici nu pentru o anumită perioadă, nu pentru o poziție sau un nume, eu am venit pentru un scop, iar scopul meu este de a munci. Este o onoare să mă aflu aici, să conduc un Guvern care vrea să ofere bunăstare cetățenilor acestui stat. Voi face tot ce îmi stă în puteri ca să atragem noi investiţii, să creăm noi locuri de muncă, să luptăm cu corupţia sau să eradicăm sărăcia”, a răspuns premierul pentru aceeaşi sursă.

Potrivit lui Gaburici, atunci când trebuie să ia o decizie, întâi de toate „vreau să mi-o pot explica mie. Să fiu împăcat cu mine însumi și să îmi fie clar de ce am luat această hotărâre şi nu alta. Onestitatea, corectitudinea şi dăruirea în tot ce fac sunt câteva dintre valorile de care mă conduc. De fapt, la 75-80 de ani va rămâne să conteze doar părerea pe care o avem noi înșine despre cum am trăit și despre urmele frumoase pe care le-am lăsat pe pământ”.

În opinia lui Chiril Gaburici, asocierea R. Moldova cu Uniunea Europeană înseamnă „standarde, tocmai de aceea, trebuie să depunem toate eforturile pentru a asigura o implementare calitativă a reformelor desfăşurate din 2009 încoace. Aici se înscriu şi reforma justiţiei, şi combaterea corupţiei, fără de care nu vom putea atrage investiţii, nici să garantăm respectarea unor norme, drept urmare, nu se va dezvolta economia. Garanţiile vor fi acţiunile cu care urmează să venim. Această cale proeuropeană va moderniza ţara, va oferi oamenilor o viață mai bună, servicii publice de calitate, mai transparente, mai accesibile”.

Cât despre loviturile pe care le primeşte el personal, dar şi Guvernul la conducerea căruia se află, Gaburici afirmă că acestea, „chiar dacă sunt dureroase, șuturile te țin mereu în formă”.

„Împreună cu echipa mea suntem pregătiți să facem față situațiilor dificile, să diminuăm din presiune şi să asigurăm stabilitatea. Echipa cu care am venit este, într-adevăr, una de profesionişti”, a conchis premierul în ziarul partidului care l-a înaintat la această funcţie.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md