08:44:34 04.05.2024
Stiri

Vlad Filat DEZVĂLUIE de ce nu şi-a înaintat candidatura la funcţia de PREMIER

Politică 15.03.2015 10:06 Vizualizări2723 Autor: Ziarul National
Vlad Filat DEZVĂLUIE de ce nu şi-a înaintat candidatura la funcţia de PREMIER
Vlad Filat


Practica europeană prevede că liderul partidului care câştigă alegerile poate pretinde la funcţia de premier, iar preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a spus de ce nu a procedat la fel, dar a ales, împreună cu colegii, să-l desemneze pe Iurie Leancă.

„Practica europeană aşa prevede, dar vă spun unul dintre motivele pentru care am ales să nu pretind la această funcţie. Nu am candidat pentru această funcţie, pentru că am făcut o promisiune în acest sens în campania electorală şi pentru că domnul Leancă şi-a dorit foarte mult să ocupe acest post. Nu e vorba că asupra mea ar plana anumite suspiciuni, aşa cum spun unii. Acela a fost un act politic al Parlamentului care viza Guvernul, dar numai în R. Moldova poate să se întâmple că, dacă planează nişte suspiciuni, atunci nu mai e nevoie de probe concludente”, a menţionat Vlad Filat în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Potrivit liderului PLDM, pentru a fi util ţării poţi să activezi şi din funcţia de deputat: „Eu în 2013 am trecut peste lovitura administrată pe nedrept şi aveam toate motivele să mergem în alegeri anticipate. Se vede că Iurie nu a putut să treacă peste asta. Noi ne-am respectat angajamentul şi l-am înaintat pentru funcţia de premier şi eram gata să o facem şi pentru a doua oară, la a doua tentativă”.

Sursa citată a explicat că premier putea să devină o personalitate din PLDM. „Aveam în vedere mai multe persoane, dar ne-am dorit să avem un Guvern învestit, mai ales dacă ţinem cont de problemele interne, dar şi cele regionale. Trebuia să facem faţă provocărilor”, a mai spus Filat.

Totodată, liderul PLDM i-a urat succes lui Leancă şi i-a dezvăluit câteva secrete privind construcţia unei formaţiuni politice. „Îi doresc succes şi să înţeleagă ce înseamnă construcţia unui partid politic. Un partid înseamnă să ai grijă de oameni, să ştii să faci compromisuri şi să poţi face faţă loviturilor. PLDM este un partid tânăr, care a fost la guvernare 5,5 ani. Pe undeva nu a fost o comunicare suficientă între fruntaşii formaţiunii, dar am făcut faţă angajamentelor asumate în faţa oamenilor. Totodată, nu este bine că atunci când un partid nu-ţi poate asigura o funcţie, imediat dai în el”, a conchis Filat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md