09:58:29 26.04.2024
Stiri

VIDEO // „Sheriffantasticii” de altădată au fost UMILIȚI. FC Dacia, LIDERUL fotbalului moldovenesc

Sport 10.07.2015 15:06 Vizualizări1568 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Sheriffantasticii” de altădată au fost UMILIȚI. FC Dacia, LIDERUL fotbalului moldovenesc fcdacia/facebook


FC Sheriff, echipă care în ultimii ani era prezentă în fazele superioare ale cupelor europene, chiar și în grupele Ligii Europa, a fost eliminată din primul tur de către norvegienii de la Odd. După ce a fost învinsă la scor în meciul de la Tiraspol, 3-0, echipa lui Lilian Popescu a făcut un meci slab și în Norvegia, 0-0.

Au pierdut și cei de la Saxan meciul retur cu Apollon din Cipru, iar în turul doi preliminar va merge doar FC Dacia care a învins formația Renova (Macedonia) cu scorul general de 5-1.

FC Sheriff a fost cea mai activă pe piața transferurilor vara aceasta, dar acest lucru nu a ajutat echipa tiraspoleană, care nu mai pierduse de 14 ani în primul tur preliminar al cupelor europene. La fel ca și în meciul de la Tiraspol, elevii lui Popescu au jucat foarte prost și nu au reușit să trimită un șut pe poartă, nemaivorbind să întoarcă rezultatul din tur.

Popescu a declarat după meci că echipa sa a jucat bine și doar norocul i-a lipsit pentru a spera la o calificare în turul doi preliminar. „Îi felicit pe cei de la Odd pentru calificarea în turul secund. Echipa mea a jucat demn. Aveam nevoie de un gol pentru ca să reintrăm în cărțile calificării. În debutul meciului au ratat două ocazii bune, iar în repriza secundă mingea a nimerit în transversală. Calificarea a fost pierdută la Tiraspol, atunci când am primit două goluri în debutul partidei”, a spus Lilian Popescu.

O evoluție mai bună au avut-o cei de la Saxan Ciadâr-Lunga, care au pierdut și meciul retur cu Apollon, scor 2-0 (4-0 la general). În comparație cu cei de la FC Sheriff, echipa din sudul Moldovei a jucat mult mai bine și a demonstrat că și anul acesta poate fi printre fruntașele echipelor din campionatul intern. Antrenorul Vlad Goian a recunoscut că adversarul a fost mai puternic și practic era imposibil de eliminat.



„În prima repriză am jucat de la egal la egal cu adversarul, dar am primit repede gol. Am avut practic același număr de ocazii ca și cei de la Apollon în prima repriză, dar în acea secundă ei au fost mult mai activi în atac. Îmi pare rău doar că nu am marcat și noi un gol, mai ales că am ratat ocazii și în meciul de la Chișinău, și în cel din deplasare. Eram conștient din start că putem merge mai departe doar dacă aveam foarte mult noroc”, a recunoscut Goian.

Cea mai stabilă echipă din sezonul trecut, FC Dacia, a demonstrat că nu întâmplător s-a bătut pentru titlu de campioană până în ultimele secunde din etapa care a închis campionatul. Igor Dobrovolski nu a făcut achiziții multe și a preferat să se bazeze pe jucătorii proveniți de la echipa a doua și pe cei care-i cunoaște foarte bine.


Scorul a fost deschis de tânărul Eugen Cociuc în minutul 9. Acesta a trimis un șut de la 30 de metri, fără nicio șansă pentru portarul advers, iar scorul general era de 2-0 pentru „daci”. Macedonienii au egalat în minutul 32, iar cei de pe banca „dacilor” au început să-și facă griji. Astfel, în minutul 52, Dobrovolski l-a scos din teren pe atacantul Viorel Frunză și l-a introdus pe fundașul Vasile Jardan. Anume Jardan a adus liniștea în tabăra echipei noastre, care a marcat un gol de excepție în minutul 55.

Cei de la FC Dacia au zburdat ulterior pe teren, iar Vasili Pavlov a marcat pentru 3-1 în minutul 60. Evgheni Lozovoi a făcut 4-1 cu două minute înaintea fluierului final, iar FC Dacia se califică în turul doi preliminar al Ligii Europa.

„Am avut un început bun de meci, am marcat, dar am și primit gol. Dacă nu marchezi tu, atunci primești. Deja în repriza secundă a fost totul bine, am marcat și în cele din urmă ne-am desprins. Mă bucur că trei goluri au fost marcate de discipolii clubului nostru. Deja ne gândim cum vom aborda meciul din turul secund cu MSK Zilina”, a spus Dobrovolski după meciul cu Renova.

Meciurile din runda a doua vor avea loc pe 16 și 23 iulie.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md