21:31:19 03.05.2024
Stiri

IMPORTANT pentru șoferi! Cum pot AFLA dacă sunt cercetați de oamenii legii

Social 09.07.2015 19:01 Vizualizări2898 Autor: Galina Munteanu


IMPORTANT pentru șoferi! Cum pot AFLA dacă sunt cercetați de oamenii legii

După instalarea camerelor de monitorizare a traficului rutier pe mai multe trasee din R. Moldova, tot mai mulți șoferi sunt interesați să afle dacă au fost sau nu documentați de către oamenii legii pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), una dintre modalități este aplicația e-Trafic.

Prin intermediul ei, orice cetățean din R. Moldova, proprietar de autovehicul, poate să obțină notificări privind încălcările rutiere înregistrate, care este disponibilă pe dispozitive android și iOS. Aplicația este racordată la MPay, lucru care face posibilă achitarea amenzilor direct de pe telefonul mobil utilizând metoda cardului bancar.

Aplicația informează utilizatorii despre numărul documentului intern al poliției (ce reprezintă totodată și contul de plată), numărul articolului încălcat al Codului Contravențional, descrierea încălcării, locul încălcării, punctele de penalizare, suma minimă și maximă a amenzii.

Serviciul transmite notificări doar din momentul abonării la modulul de notificare, astfel încălcările comise până la utilizarea aplicației nu vor putea fi vizualizate.

Prin descărcarea sau folosirea aplicaţiei e-Trafic, utilizatorii acceptă să recepționeze notificări de la Centrul Unic de Monitorizare şi Control al Traficului din cadrul Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne.

A doua sursă de informare este pagina electronică a Inspectoratului Naţional de Patrulare: pr.gov.md

Pentru obţinerea informaţiei, este necesar să introduceţi codul de identificare IDNP din 13 cifre sau identificatorul procesului-verbal întocmit de către Inspectoratul General al Poliţiei.

În cazul introducerii doar a codului de identificare IDNP, veţi primi informaţia privind existenţa sau lipsa contravenţiilor după acesta. Pentru a afla detalii (numărul punctelor de penalizare), este necesar de introdus identificatorul unui proces-verbal.

De asemenea, informații se pot obține și de la serviciile operatorilor de telefonie mobilă.

9021 - serviciul de verificare a aplicării penalităților

Expediind SMS la numărul 9021, fiind indicat în mesaj codul personal din 13 cifre, veţi primi un SMS prin intermediul căruia veți fi notificat dacă figurează informații legate de acest IDNP în baza de date.

În caz de răspuns afirmativ, puteți afla detalii printr-un SMS la 9021 cu indicarea numărului carnetului de conducere sau a codului amenzii.

9022 - serviciul de verificare cu privire la accidentele rutiere înregistrate

Expediind SMS la numărul 9022 și indicați în mesaj numărul VIN, veţi primi date dacă acest automobil a fost implicat în accidente rutiere, cu indicarea datelor calendaristice, în cazul în care sunt disponibile.

Notificarea privind implicarea automobilului în accidente rutiere nu este disponibilă pentru autovehiculele internaționale sau de stat.

Serviciul poate fi utilizat direct de pe telefonul mobil ori de cate ori doriți, fără a fi necesară vreo setare sau activare.

Prețul unui SMS la 9021 este cinci lei, iar pentru 9022 este de zece lei, pentru oricare operator de telefonie mobilă.

9023 este un serviciu prin intermediul căruia orice cetățean din R. Moldova, proprietar de autovehicul, poate să obțină informații privind încălcările rutiere înregistrate.

Expediind SMS la numărul 9023, fiind indicat în mesaj numărului VIN, veți primi informaţii cu privire la încălcările rutiere înregistrate de camerele de monitorizare a traficului rutier.

Serviciul informează utilizatorii despre numărul documentului intern al poliției (ce reprezintă totodată și contul de plată), numărul articolului din Codul Contravențional, descrierea încălcării, locul încălcării, punctele de penalizare, suma minimă și maximă a amenzii.

Serviciul va transmite notificări doar din momentul abonării la modulul de notificare, astfel încălcările comise până la utilizarea serviciului nu vor putea fi vizualizate.

Prin accesarea serviciului, utilizatorii acceptă să recepționeze notificări de la Centrul Unic de Monitorizare şi Control al Traficului al Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne.

Preţul serviciului este de un leu pentru o zi pentru oricare operator de telefonie mobilă.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md