23:33:32 05.05.2024
Stiri

Ministrul Culturii de la București, la întâlnirea cu primarul interimar al Chișinăului: În anul Centenarului să putem sărbători cum se cuvine, toţi românii, bucuria Marii Uniri

Știri 15.02.2018 14:19 Vizualizări1424 Autor: Ziarul National
Ministrul Culturii de la București, la întâlnirea cu primarul interimar al Chișinăului: În anul Centenarului să putem sărbători cum se cuvine, toţi românii, bucuria Marii Uniri


Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale din România, George Ivaşcu, a avut miercuri o întâlnire cu primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, şi primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, la sediul ministerului, unde au discutat despre dezvoltarea de programe şi proiecte culturale comune Bucureşti-Chişinău.

„Sunt ministru, dar în primul rând artist, deci cunosc importanţa imensă pe care o are arta în viaţa cotidiană. Vom face toate demersurile necesare şi îi vom invita pe copiii din Chişinău în taberele de creaţie pe care le vom organiza în România şi, de asemenea, vom pregăti pentru teatrele din Chişinău turnee în ţara noastră, astfel încât, în anul Centenarului, să putem sărbători cum se cuvine, toţi românii, bucuria Marii Uniri", a arătat în cadrul întâlnirii Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu.

La rândul său, Gabriela Firea a susţinut că doreşte includerea în calendarul de evenimente culturale al Capitalei României şi proiecte culturale ale municipiul Chişinău, mai ales că în acest an celebrăm Centerarul, „o sărbătoare a tuturor românilor, a Unirii Mari". De asemenea, edilul şef a prezentat o serie de proiecte de regenerare urbană pe care municipalitatea îşi propune să le realizeze anul acesta.

Primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a precizat că printre priorităţile sale se numară revitalizarea mediului cultural din oraşul pe care il conduce şi, în aces sens, şi-a exprimat dorinţa de a organiza cât mai multe evenimente publice, de înaltă ţinută culturală, având modelul de bune practici al capitalei României.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md