11:28:36 26.04.2024
Stiri

Înțelegere Meleșcanu-Ulianovschi: Ședința comună a guvernelor României și R. Moldova la Chișinău, interconectare energetică între cele două maluri ale Prutului și menținerea R. Moldova pe agenda europeană

Știri 06.02.2018 12:40 Vizualizări1611 Autor: Ziarul National
Înțelegere Meleșcanu-Ulianovschi: Ședința comună a guvernelor României și R. Moldova la Chișinău, interconectare energetică între cele două maluri ale Prutului și menținerea R. Moldova pe agenda europeană


Pregătirea unor contacte la nivel înalt între București și Chișinău, inclusiv prin organizarea unei ședințe comune a guvernelor României și R. Moldova, interconectarea energetică a celor două maluri de Prut, consolidarea prezenței investitorilor români în partea stângă a Prutului și menținerea R. Moldova pe agenda europeană de discuții sunt doar câteva dintre înțelegerile la care au ajuns astăzi miniștrii de Externe Teodor Meleșcanu și Tudor Ulianovschi.

După o întâlnire avută astăzi la București, ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat „relația bilaterală specială” pe care o au România și R. Moldova, declarând că aceasta este una „prioritară” pentru societatea și clasa politică din România, „cu atât mai mult că în acest an marcăm Centenarul”.

„Stabilitatea și prosperitatea R. Moldova sunt esențiale pentru România”, a spus ministrul de la București, adâugând că România susține parcursul european al R. Moldova, „singura opțiune care poate să aducă prosperitate, siguranță și libertate cetățenilor R. Moldova”.

Teodor Meleșcanu a mai menționat că România va discuta cu partenerii externi, în special cu Franța, pentru a organiza, în perioada următoare, a Reuniunii Grupului pentru Acțiune Europeană a R. Moldova, pentru a „menține R. Moldova pe agenda europeană”.

Oficialul de la București a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue implementara reformelor pentru a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor.

La rândul său, ministrul Ulianovschi a mulțumit României pentru „sprijinul total” acordat R. Moldova și a dat asigurări că „orientarea europeană a R. Moldova rămâne obiectiv prioritar al politicii interne și externe”.

„Ne dorim ca investițiile românești să sporească în R. Moldova”, a spus Ulianovschi, notând că România este principalul partener comercial al R. Moldova.

La final, Tudor Ulianovschi l-a invitat pe omologul său de la București să efectueze o vizită în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md