17:22:53 26.04.2024
Stiri

Președintele Timofti, OBLIGAT să-l promoveze pe un judecător „din iad”

Social 08.07.2015 07:55 Vizualizări2027 Autor: Stela Mihailovici
Președintele Timofti, OBLIGAT să-l promoveze pe un judecător „din iad” magistrat.md


Șeful statului, Nicolae Timofti, va fi obligat să-l promoveze pe judecătorul Ghenadie Morozan la Curtea de Apel Chișinău. Consiliul Superior al Magistraturii va înainta repetat candidatura magistratului pentru instanța de apel. Decizia a fost luată la ședința de ieri a CSM-ului.

Anterior, Nicolae Timofti a refuzat transferul lui Morozan de la Judecătoria sectorului Râșcani la Curtea de Apel Chișinău, motivând că acesta are probleme de integritate. Președintele primise și o scrisoare din partea mai multor ONG-uri, care îl învinuiau pe Morozan că are legături cu persoane controversate și îi cereau să nu-l avanseze în funcție.

În urma refuzului șefului statului, Inspecţia Judiciară a cercetat circumstanţele invocate de Nicolae Timofti, dar nu a depistat nereguli în activitatea judecătorului.

După cererea repetată a CSM-ului, președintele este obligat să semneze decretul de numire a lui Morozan în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că Morozan a fost supranumit „judecătorul din iad” după ce a judecat tineri în comisariatele de poliție după protestele din aprilie 2009.

Doi ani mai târziu, același magistrat a emis o încheiere prin care l-a obligat pe procurorul general să transmită către Procuratura Generală a Federaţiei Ruse dosarele inițiate pe numele cunoscutului interlop Grigori Karamalac. Pentru această decizie, Morozan a fost sancţionat de Colegiul Disciplinar al CSM cu „mustrare aspră”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md