19:27:19 26.04.2024
Stiri

Primarul Iașului a DEZVĂLUIT de ce a venit la Chișinău: „Vizita este motivată de o cooperare pentru anul 2018, în anul Centenarului Unirii. Frați suntem de când suntem noi”

Știri 04.02.2018 15:00 Vizualizări2077 Autor: Ziarul National
Primarul Iașului a DEZVĂLUIT de ce a venit la Chișinău: „Vizita este motivată de o cooperare pentru anul 2018, în anul Centenarului Unirii. Frați suntem de când suntem noi”


Primarul de Iași, Mihai Chirica, susține că vizita sa la Chișinău este motivată de o cooperare pentru anul 2018, în anul Centenarului, atât pe proiecte culturale, dar și în domeniul economic.

„Vrem să ne implicăm în reabilitarea Academiei de Arte din Chișinău. Știți foarte bine că putem să facem proiecte transfrontaliere și noi vrem să facem cu Primăria din Chișinău acest lucru și în domeniul cultural, cum spuneam și al salvării patrimoniului, în special, dar și în domeniul sănătății și al educației. Și, desigur, alte proiecte care pot veni prin cooperare comună cu firmele care pot investi și în Iași, dar pot investi și în Chișinău în aceeași măsură. Și încercăm să îi aducem și aici pentru că au ce vedea în R. Moldova, și în special în Chișinău”, a a declarat Chirica într-un interviu pentru Publika TV.

Acesta a subliniat că, dincolo de faptul că Iașul și Chișinău sunt municipii înfrățite, este vorba și de o legătură de sânge. „Sunt zece ani de zile de când suntem înfrățiți, dar acest lucru e mai mult o formalitate. Frați suntem de când suntem noi. Sigur, vizita este motivată de faptul că Iașiul a participat la un concurs internațional în domeniul IT, unde a și câștigat acest concurs și am vrea din experiența noastră să împărtășim și Chișinăului. Nu cred că putem discuta despre faptul ca să învățăm pe nimeni, trebuie să învățăm unii de la alții, pentru că avem foarte multe lucruri de învățat reciproc și chiar de la Chișinău”, a adăugat Chirica.

De asemenea, acesta a menționat că proiectele comune vizează și dezvoltarea mediului de afaceri și urbanismul. „Am spus că este nevoie să sprijinim mai bine Primăria din Chișinău. Eliberarea mai facilă a autorizațiilor de construire, lucrul acesta va conta foarte-foarte mult dezvoltarea orașului. A fost o discuție și cu doamna ministru Babuc, doamna ministru al Educației, acum legat de posibilitatea de a transfera elevi dintr-o țară în alta, astfel încât să învățăm din experiența comună, ce poate fi făcut și aici, dar și în România, desigur”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md