20:39:37 10.05.2024
Stiri

Simțindu-se încolțit de CNA, un instructor auto din Cimișlia și-a denunțat eleva: Acum, pe lângă luare de mită, acesta va fi cercetat și pentru denunț fals

Anticorupție 04.02.2018 09:30 Vizualizări2398 Autor: Ziarul National
Simțindu-se încolțit de CNA, un instructor auto din Cimișlia și-a denunțat eleva: Acum, pe lângă luare de mită, acesta va fi cercetat și pentru denunț fals


A luat 300 de euro de la o tânără pentru a-i elibera permisul de conducere de categoria „B” și, când a bănuit că poate răspunde pentru asta, s-a adresat el însuși la Centrul Național Anticorupție, numai că era prea târziu.

Un instructor auto din Cimișlia a ajuns în vizorul ofițerilor anticorupție, după ce ar fi pretins 300 de euro de la o elevă, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria „B”. Banii urmau să ajungă la acesta prin intermediul unui transfer efectuat pe numele fratelui lui, care se află peste hotare.

Fata s-a adresat la organele de drept și, chiar dacă instructorul ar fi extorcat banii în noiembrie anul trecut, la finele probei practice a examenului care a avut loc acum câteva zile, acesta a bănuit ceva și a mers la CNA să depună un denunț în privința elevei, precum că aceasta ar fi încercat să-l mituiască.

Ofițerii și procurorii anticorupție au descins, însă, cu percheziții în biroul de serviciu al instructorului și, fiindu-i adusă la cunoștință ordonanța de bănuire, acesta a recunoscut în totalitate faptele incriminate.

Instructorul este cum cercetat în stare de libertate și, dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei. Totodată, acesta riscă să fie tras la răspundere și pentru denunțul fals.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md