04:23:27 03.05.2024
Stiri

Candu: „Nu am auzit că Vlad Plahotniuc vrea să fie JUDECĂTOR al CC”. De ce a plecat Panțâru de la CC?

Politică 02.02.2018 15:20 Vizualizări1968 Autor: Ziarul National
Candu: „Nu am auzit că Vlad Plahotniuc vrea să fie JUDECĂTOR al CC”. De ce a plecat Panțâru de la CC?


Spicherul Andrian Candu spune că nu ia în serios „speculațiile și teoriile conspirative” lansate de liderul Partidului Platforma „Demnitatea și Adevăr”, Andrei Năstase, care afirmă că președintele Curții Constituționale, Todor Panțâru, ar fi demisionat pentru ca să-i elibereze locul lui Mihai Poalelungi de la Curtea Supremă de Justiție, care ar fi omul lui Vlad Plahotniuc.

„Când ați zis Vlad Plahotniuc, am crezut că vreți să spuneți că vrea să se propună la Curtea Constituțională”, a glumit astăzi Candu, când a fost rugat să comenteze aceste declarații.

Potrivit sursei citate, demisia lui Pantâru este „mult mai simplă” decât speculațiile care au fost făcute. „Lucrurile sunt mai simple decât par. Să-i lăsăm pe cei care speculează și fac astfel de acuzații, mă refer la alde Năstase, la o parte. Trebuie să privim lucrurile cum sunt. A fost depusă o cerere de plecare din motive personale. Din câte cunosc eu, dumnealui avea această intenție de mai demult. Fiecare are dreptul să plece”, a precizat Candu.

Oficialul a mai adăugat că în curând se vor clarifica lucrurile cu noul membru al CC. „Din câte știu, propunerea trebuie să vină din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Apropo, nu am auzit că Vlad Plahotniuc vrea să fie judecător al CC. Noi deja ne-am obișnuit cu speculații și teorii ale conspirației de la domnul Năstase. Dacă cumva mâine va ninge, trebuie să ne întrebăm cine a comandat ninsoarea”, a conchis președintele Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md