19:59:17 03.05.2024
Stiri

Un POLIȚIST va face PUȘCĂRIE pentru că a bătut o persoană

Social 07.07.2015 09:31 Vizualizări1497 Autor: Galina Munteanu
Un POLIȚIST va face PUȘCĂRIE pentru că a bătut o persoană


Un polițișt din raionul Rezina va trebui să stea următorii patru ani după gratii, fiind acuzat de tortură. Inițial, magistrații de la Rezina l-au condamnat la pedeapsă nonprivativă de libertate.

La insistenţa procurorului, instanţa de apel a condamnat poliţistul la patru ani de închisoare cu executare.

Potrivit procurorilor, în august 2012, activând în calitate de şef de sector în satul Pecişte al Inspectoratului de Poliţie Rezina, inculpatul l-a torturat pe un localnic. Suspectându-l de agresarea unui consătean, poliţistul s-a deplasat în gospodăria victimei, unde, fără a-i solicita explicaţii, i-a aplicat multiple lovituri cu bastonul de cauciuc, l-a numit cu cuvinte necenzurate, lezându-i onoarea şi demnitatea.

Mai mult, locotenentul de poliţie a impus bărbatul să urce în automobil, fiind dus la domiciliul presupusului bărbat agresat, în faţa căruia l-a impus să-şi ceară iertare pentru o faptă pe care nu a comis-o. La refuzul acestuia, poliţistul a plecat, lăsându-l în drum rănit.

Potrivit procurorilor, în urma acţiunilor violente, victima s-a ales cu dureri și suferințe fizice și psihice, fractura coastelor, echimoze pe braţe, torace şi fese.

În luna martie curent, poliţistul a fost condamnat la o pedeapsă nonprivativă de libertate, fiind eliberat din funcţie, la iniţiativa angajatorului. Procurorii nu au fost de acord cu această pedeapsă, pe care au considerat-o ca fiind prea blândă şi au contestat-o cu apel.

În acest răstimp, fostul poliţist a părăsit teritoriul ţării, verdictul Curţii de Apel fiind dictat în lipsa inculpatului, urmând a fi perfectată procedura de anunţare a acestuia în căutare.

Decizia este cu drept de atac.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md