15:14:14 08.05.2024
Stiri

Premierul Filip l-a invitat la Chișinău pe noul prim-ministru al României: „Cele două guverne au în faţă multe OBIECTIVE comune pe termen scurt şi mediu”

Politică 30.01.2018 15:20 Vizualizări1451 Autor: Ziarul National
Premierul Filip l-a invitat la Chișinău pe noul prim-ministru al României: „Cele două guverne au în faţă multe OBIECTIVE comune pe termen scurt şi mediu”


Premierul Pavel Filip l-a felicitat pe noul prim-ministru al României, Vasilica-Viorica Dăncilă, cu prilejul învestirii în funcție și l-a invitat să întreprindă o vizită oficială în R. Moldova.

„Sunt sigur că experienţa pe care aţi avut-o în calitate de membru al Parlamentului European va aduce o valoare adăugată şi parteneriatului strategic dintre R. Moldova şi România”, se menționează în mesajul semnat de premierul Pavel Filip.

De asemenea, Pavel Filip a mulțumit României pentru suportul acordat în modernizarea republicii, menționând că de-a lungul timpului „Executivul de la Chișinău s-a convins că România este şi va fi întotdeauna cel mai ferm şi dezinteresat susţinător al destinului nostru european”.

Totodată, Pavel Filip a salutat obiectivul Guvernului de la București de a intensifica sprijinul acordat R. Moldova în parcursul său european. „Cele două Guverne au în faţă multe obiective comune pe termen scurt şi mediu, interconectarea reţelelor electrice şi de gaze naturale numărându-se printre ele. O astfel de interconectare va fi în măsură să aducă R. Moldova şi mai aproape de România, de Uniunea Europeană în general”, a subliniat Filip.

Prim-ministrul Filip a invitat-o pe Vasilica-Viorica Dăncilă să efectueze o vizită în R. Moldova într-o perioadă apropiată, pentru a purta discuții privind dezvoltarea dialogului politic și a cooperării multidimensionale dintre cele două state, se mai arată în mesajul semnat de oficialul de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md