22:42:15 09.05.2024
Stiri

Top CINCI VERSIUNI despre DISPARIŢIA lui Putin

Știri 14.03.2015 17:25 Vizualizări2405 Autor: Ziarul National
Top CINCI VERSIUNI despre DISPARIŢIA lui Putin epictimes.com


După ce liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, nu a mai apărut în public de pe data de 5 martie şi au fost amânate câteva evenimente la care trebuia să participe, presa, dar şi internauţii au vorbit despre mai multe versiuni ale dispariţiei sale – de la moartea acestuia până la asistarea la naşterea fiului său în Elveţia.

Ziarul „Novoie Vremea” de la Moscova a realizat un „top cinci” al celor mai vehiculate versiuni cu privire la dispariţia lui Putin.

1.Vladimir Putin s-a îmbolnăvit. Această versiune a apărut, după ce agenţia Reuters a scris, cu referire la surse din administraţia Kazahstanului, că vizita liderului de la Kremlin la Astana a fost amânată din cauza că acesta s-a îmbolnăvit. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a negat acest lucru şi, în câteva zile, pe site-ul Kemlinului a apărut o informaţie despre o întâlnire pe care ar fi avut-o Putin în acea zi. Însă, unii au contestat actualitatea pozelor, iar alţii au presupus că lipsa lui Putin e legată de unele proceduri cosmetice pe care le-ar fi făcut preşedintele rus.

2.Vladimir Putin a murit. După ce vestea privind îmbolnăvirea lui Putin a făcut înconjurul lumii, a apărut şi versiunea potrivit căreia preşedintele rus a decedat. Confirmările nu au venit, dar lansarea zvonurilor privind moartea dictatorilor lumii se întâmplă cu regularitate. Ziarul face referire, prin analogie, la faptul că decesele lui Hugo Chavez şi Iosif Stalin nu au fost anunţate deodată. „Această versiune este puţin probabilă, întrucât se bazează pe antipatia pentru Vladimir Putin, inclusiv pentru faptul a descins în Ucraina şi prăbuşeşte Rusia”, notează sursa.

3.Putin a devenit victima unei „lovituri la palat”. Această ipoteză este mediatizată intens de către observatorii şi experţii ruşi şi ziarul notează că argumentele acestora sunt „serioase”. Declaraţiile acestora se referă la faptul că s-ar da o bătălie între două grupuri de la putere, unul apropiat lui Putin şi celălalt – aşa-numitul „grup al marelui război”. Catalizatorul acestei lupte ar fi moartea lui Boris Nemţov. „Ori organizatorii asasinării lui Nemţov încearcă să scape de Putin ai cărui susţinători dau înapoi, ori preluarea finală a puterii abia a început. Sub Putin se clatină tronul”, scrie ziarul.

4.Putin a planificat dispariţia sa şi se pregăteşte de un război total. În timp ce toţi discută despre dispariţia lui Putin, SUA au introdus sancţiuni noi împotriva Federaţiei Ruse, iar Occidentul îi livrează ajutor Ucrainei pentru a localiza conflictul din Donbas. Totodată, mass-media internaţională scrie că Putin nu va retrage militarii şi armamentul din Ucraina până când UE şi SUA nu vor adopta „decizii împăciuitoare” în ce priveşte Rusia, iar oficialităţile de la Bruxelles, Washington şi Kiev „vorbesc în fiecare zi” despre faptul că Moscova se pregăteşte de o ofensivă. „Gălăgia privind dispariţia sa i-ar putea prinde bine lui Putin care ar putea ocupa brusc teritoriile ucrainene”, notează „Novoie Vremea”.

5.Putin este viu şi sănătos. Cu preşedintele Rusiei este, într-adevăr, totul în regulă, iar ceea ce se spune nu ar fi decât insinuări generate de „retorica antiputinistă”. „Poate a mers să se odihnească sau poate petrece timpul cu apropiaţii săi. Mulţi lideri sau personalităţi celebre dispar din atenţia opiniei publice pentru un timp şi acest lucru nu e legat de moartea sau bolile lor”, notează sursa.

Totuşi, încheie „Novoie Vremea”, „gălăgia privind dispariţia sa înseamnă o lovitură asupra autorităţii liderului, fiindcă a scos la iveală mai multe părţi ascunse ale puterii de la Moscova care, la prima vedere, pare veşnică şi de nezdruncinat”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md