17:50:28 09.05.2024
Stiri

Reşetnicov oferă detalii de la NEGOCIERI în presa rusă: „Lupta politică nu s-a ÎNCHEIAT”

Politică 14.03.2015 14:55 Vizualizări1715 Autor: Ziarul National
Reşetnicov oferă detalii de la NEGOCIERI în presa rusă: „Lupta politică nu s-a ÎNCHEIAT”


Chiar dacă afirmă că alegerile parlamentare din toamna anului 2014, „nu au fost transparente, echitabile şi legitime”, deputatul comunist Artur Reşetnicov explică, într-un interviu acordat ziarului „Московский комсомолец”, de ce comuniştii au participat la învestirea Guvernului Gaburici.

„Rezultatele votării au fost recunoscute ca legitime şi de Curtea Constituţională, şi de partenerii de peste hotare. Patru din cele cinci partide parlamentare au aproximativ acelaşi număr de mandate. Deci, niciuna dintre fracţiuni nu poate să formeze de sine stătător organe ale puterii de stat. În aceste condiţii, nouă, comuniştilor, nu ne-a fost uşor să luăm decizia cu privire la începerea consultărilor cu două componente ale actualei Alianţe. Aici voi aminti că, din 2009, Partidul Comuniştilor se află în opoziţie. Pe parcursul întregii perioade trecute, noi am organizat mitinguri, marşuri de protest, revoluţii de catifea şi boicoturi. PCRM a luptat pentru alegeri anticipate, împotriva conducerii antipopulare, împotriva alegerii ilegale a preşedintelui. Spre regret, toate acestea nu au condus la rezultatele scontate. Iată de ce am considerat că a venit timpul să căutăm şi să aplicăm alte modalităţi de activitate”, a spus Reşetnicov pentru presa rusă.

Potrivit comunistului, decizia de a purta negocieri cu liberal-democraţii şi democraţii a fost luată la partid pe 13 decembrie 2014, iar consultările au început chiar din primele zile ale lui ianuarie 2015, „când a devenit absolut clar faptul că ţara a ajuns într-un impas politic”.

„De data asta, alegerile parlamentare au dezbinat şi mai mult societatea în ceea ce priveşte alegerea vectorului geopolitic. Iar noi suntem datori să consolidăm ţara”, a explicat Artur Reşeticov, afirmând că „sub aspect ideologic, noi continuăm să fim diferiţi”.

Întrebat dacă şi-a schimbat opinia după ce timp de mai mulţi ani au atacat politicienii de la guvernare şi i-au învinuit de corupţie, comunistul a declarat că „lupta politică nu s-a terminat”.

„PCRM rămâne în opoziţie şi va folosi toate posibilităţile democratice, toate pârghiile legale de presiune asupra puterii. Dar noi suntem dispuşi nu numai să criticăm, ci şi să propunem măsuri pentru depăşirea problemelor”, a zis Reşetnicov.

Potrivit deputatului PCRM, înainte de a vota pentru alegerea noilor conducători ai statului, comuniştii s-au asigurat la încă de la consultările cu PLDM şi PD că „societatea va fi consolidată, independenţa, suveranitatea şi neutralitatea – întărite”.

Referitor la votul în favoarea Guvernului condus de Chiril Gaburici, Reşetnicov a spus pentru aceeaşi sursă că PCRM şi-a dorit „un om din afara politicii, provenit din mediul de afaceri, cu experienţă în management şi deprinderi de conducere a unui colectiv mare”, iar Chiril Gaburici „a întrunit toate aceste calităţi şi de aceea am considerat că i se poate oferi posibilitatea de a le manifesta din plin”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md