20:35:19 26.04.2024
Stiri

Andrian Candu: „În calitate de președinte interimar, voi semna decretul privind numirea miniștrilor și voi primi jurământul acestora”

Politică 02.01.2018 17:45 Vizualizări2312 Autor: Ziarul National
Andrian Candu: „În calitate de președinte interimar, voi semna decretul privind numirea miniștrilor și voi primi jurământul acestora”


Interimatul funcției de președinte al R. Moldova care va semna decretele de numire a noilor vicepremieri și miniștri va fi asigurat de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Curtea Constituțională, în calitatea sa de garant al Constituției, a oferit, astăzi, o soluție pentru blocajul instituțional generat de președintele Igor Dodon, care a decis în mod repetat să ignoreze normele Legii Supreme. În calitate de președinte interimar, voi semna în perioada următoare decretul privind numirea miniștrilor și voi primi jurământul acestora”, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu, după avizul anunțat astăzi de Înalta Curte.

Potrivit lui Andrian Candu, decizia Curții Constituționale aduce o soluție în privința imposibilității temporare de exercitare a atribuțiilor funcției de președinte, doar pentru numirea noilor membri ai Guvernului.

CITIȚI și Reacția lui Igor Dodon, după ce Curtea Constituțională a decis suspendarea sa din funcție: „Acești miniștri intră în Guvern prin ușa din spate, fiind lipsiți de LEGITIMITATE”

Amintim că magistrații Curții Constituționale l-au suspendat temporar din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a respins de două ori candidaturile propuse de premierul Pavel Filip. Curtea fusese sesizată de un grup de deputați din Comisia juridică, numiri și imunități.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md