15:55:50 09.05.2024
Stiri

LOVITURĂ pentru Klaus Iohannis. Stenogramele care declanşează SCANDALUL. „E o nemernicie de a lor”

Politică 14.03.2015 12:28 Vizualizări3071 Autor: Ziarul National
LOVITURĂ pentru Klaus Iohannis. Stenogramele care declanşează SCANDALUL. „E o nemernicie de a lor”
Lovitură la adresa lui Klaus Iohannis


Primarul sectorului 5 din Bucureşti, Marian Vanghelie, a fost interceptat în timp ce-i spunea unei apropiate că poate interveni la preşedintele Klaus Iohannis prin jurnalistul Rareş Bogdan, astfel încât să influenţeze dosarul în care e cercetat.

„Ţin relaţia prin Rareş Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat”, a spus Vanghelie, potrivit unei interceptări care apare în referatul de arestare a primarului.

În replică, jurnalistul Rareş Bogdan susţine că este vorba de „o aberaţie” şi „o nemernicie”. „Oamenii îmi dau roluri mai mari decât am! Chiar mă întrebam când vor încerca să arunce cu rahat înspre mine procurorii lui Ponta din secţia 1 Penala a DNA, a domnului Claudiu Dumitrescu. N-am avut mult de aşteptat!”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook, citat de gandul.info.

„Deci, eu ştiu toate fazele. Deci, nu trebuie să... să discutăm! Discutăm numai la ureche, aşa! şi eu... Poţi să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină... Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: "Da, domne, a venit, ai venit să te sfătui cu mine". Şi dacă vrei... Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poţi ajuta! E păcat de Dumnezeu aşa să. .. pentru că te sperii... că nu te ajuţi nici pe tine, nici pe mine, înţelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareş, să se ducă mâine dimineaţă, la prima oră, la Iohannis, înţelegi? Că eu am o... Ţin relaţia prin Rareş Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat”, a spus Vanghelie, potrivit interceptării unei convorbiri cu Dinu Mariana Carla, citate de Mediafax.

Aceasta din urmă îi spune lui Vanghelie că este speriată, însă primarul sectorului 5 încearcă să o liniştească, susţinând că „pe bătăliile astea politice vor să ajungă la mine. „Eu îţi dau avocat, îţi dau aia... mă ocup de tot. Dacă eu nu pot să ies, n-am nicio problemă. Ei cred că pe bătăliile astea politice vor să ajungă la mine. ... am o grămadă de relaţii, am tot. Dar dacă mai mă ia şi pe mine şi mă încurcă. Ai înţeles? (...) Eu pot să chem în seara asta, chem şapte-opt inşi din justiţie şi vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ...”, spune Vanghelie, potrivit interceptării.

În replică, jurnalistul Rareş Bogdan susţine că toate informaţiile sunt o „aberaţie”, „o mizerie fără margini” şi îl acuză pe procurorul de caz că încearcă „să mă bage pe mine în troaca asta”.

„Nu am niciun fel de rol în construirea de majorităţi parlamentare, chiar dacă mi-aş dori să cadă Guvernul Ponta mâine sau în seara asta, dacă s-ar putea! Nu am ascuns lucrul acesta, dar de aici până a mi se atribui vreun rol mie, un biet jurnalist, în construirea de majorităţi parlamentare şi partide e mult prea mult! Oamenii îmi dau roluri mai mari decât am! Chiar mă întrebam când vor încerca să arunce cu rahat înspre mine procurorii lui Ponta din secţia 1 Penala a DNA, a domnului Claudiu Dumitrescu. N-am avut mult de aşteptat! Pot să înteleg şi eu pentru cine lucrează procurorul în cazul "Vanghelie"?”, scrie Rareş Bogdan.

Jurnalistul sustine că s-a întâlnit cu Iohannis, în urmă cu 7 săptămâni, pe 22 ianuarie. „De atunci nu am vorbit nici măcar la telefon. Cum pot să ne bage pe mine şi pe omul acela, mult mai important decât mine, în rahatul lor? În nimicnicia lor! În potlogariile lor!”, mai comentează Rareş Bogdan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md