09:22:34 09.05.2024
Stiri

FOTO Trecerile de pietoni din capitală vor fi SECURIZATE. Iată schiţele aprobate

Social 14.03.2015 10:53 Vizualizări1741 Autor: Ziarul National
FOTO Trecerile de pietoni din capitală vor fi SECURIZATE. Iată schiţele aprobate unimedia.info


Piloni electrici pentru iluminarea trecerilor pentru pietoni, semafoare cu clipire galbenă, denivelări artificiale, piloni pentru restricţionarea parcării autovehiculelor şi limitarea vitezei maxime de 30 de kilometri pe oră. Aşa urmează să fie securizate toate trecerile pentru pietoni din municipiul Chişinău.

Preturile de sector au pregătit o listă a trecerilor pentru pietoni cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere, dar nu se ştie deocamdată când vor demara lucrările de amenajare şi semnalizare a trecerilor pentru pietoni.

Primăria capitalei anunţă doar că acestea „vor fi executate în limita resurselor financiare ce vor fi alocate din bugetul municipal, conform standardelor aprobate”.

Primăria municipiului Chişinău a aprobat schiţele-model de organizare a trecerilor pentru pietoni, elaborate de specialiştii Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie şi coordonate cu Secţia supraveghere transport şi circulaţie rutieră a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Potrivit dispoziţiei primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, amenajarea şi semnalizarea trecerilor pietonale e necesară pentru sporirea gradului de securitate a pietonilor.

Potrivit datelor statice ale Inspectoratului National de Patrulare, trecerile de pietoni din capitală sunt cu adevărat periculoase. În anul trecut, de exemplu, din cele 475 de accidente pe trecerile de pietoni au murit 24 de persoane, iar altele 475 au fost traumatizate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md