00:32:01 08.05.2024
Stiri

Cine a decis readucerea în Guvern a lui Leancă, Tănase și Gaburici? Răpunsul lui Vlad Plahotniuc

Politică 21.12.2017 17:50 Vizualizări2523 Autor: Ziarul National
Cine a decis readucerea în Guvern a lui Leancă, Tănase și Gaburici? Răpunsul lui Vlad Plahotniuc


Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, susține că a stat și a analizat, împreună cu premierul Pavel Filip, care este cea mai bună îmbinare pentru ca eficiența Guvernului să crească, iar sectoarele mai importante, cum ar fi justiția și economia, să fie depolitizate.

Totuși decizia de a-i readuce pe Iurie Leancă, Alexandru Tănase sau Chiril Gaburici a fost una „colectivă, fiindcă ne-am consultat și cu multe persoane din afara politicului, cu oameni din diferite domenii de activitate, care ne-au făcut zeci de recomandări, de care am ținut cont”, a declarat Vlad Plahotniuc într-un interviu acordat astăzi Agenției „Moldpres”.

Liderul democraților i-a caracterizat pe Iurie Leancă, Alexandru Tănase și Chiril Gaburici drept „persoane cu notorietate în zona lor profesională, în domeniile pe care le vor administra”.

„Nu cred că există cineva care le poate contesta capacitățile, la modul sincer, pe domeniile în care vor activa. Scopul Coaliției de guvernare este să dinamizeze respectivele domenii de activitate, să treacă la o nouă etapă de dezvoltare a lor. În Justiție este nevoie de reforme ample. În domeniul economiei și infrastructurii, cred că provocările vor fi foarte mari, pentru că urmează un vast program de modernizare a infrastructurii rutiere, iar pe zona integrării europene activitățile noastre trebuie să treacă tot mai mult dintr-o zonă delimitată ministerial înspre o zonă strategică de dezvoltare națională, care are la bază integrarea europeană și pe care o vom promova în cel mai înalt grad posibil. Iată cât de complexe devin aceste domenii și aveți deja răspuns la întrebarea de ce au fost invitate în Guvern persoane cu experiență mare pe aceste zone de activitate”, a declarat Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md