18:38:13 03.05.2024
Stiri

Gorbunțov susține că Proca ar fi un APROPIAT al lui Usatîi: „I-a dat bani ca să dea vina pe Plahotniuc. Renat, să mergem împreună la Procuratură”

Anticorupție 30.11.2017 16:16 Vizualizări2582 Autor: Ziarul National
Gorbunțov susține că Proca ar fi un APROPIAT al lui Usatîi: „I-a dat bani ca să dea vina pe Plahotniuc. Renat, să mergem împreună la Procuratură”


Bancherul Gherman Gorbunțov, în care killer-ul Vitalie Proca a tras șase gloanțe la Londra, susține că Renato Usatîi, cel care în opinia sa a comandat asasinarea sa, nu are nicio șansă să se realizeze în politică din cauza „bagajului său criminal”. În același context, victima tentativei de omor spune că Renato Usatîi ar avea legături strânse cu killerul Proca și că i-ar fi dat foarte mulți bani ca ultimul să spună că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, e comanditarul.

„Faptul că Proca a vorbit în favoarea lui Usatîi demonstrează două lucruri. Primul e că sunt destul de apropiați. Ei și până acum mențin legăturile. De asemenea, familia lui Proca a primit bani de la cineva”, a declarat Gorbunțov într-un interviu pentru Publika TV.

Pentru a clarifica chestiunea privind comanditarul omorului, Gorbunțov îl îndeamnă pe Renato Usatîi „să fie bărbat” și să se prezinte alături de el în fața procurorilor moldoveni.

„Eu m-am prezentat în fața procurorilor. Renat, vino și tu. Să mergem la procuratură și ne vom apăra drepturile. O să te aștept. Cât se mai poate? Mai ales că ești politician, te așteaptă oamenii pe care i-ai mințit, fugind ca o fată fricoasă. Fii bărbat, urcă în avion și vino. Vom merge împreună la procuratură, vom demonstra cine și ce asasinat a pus la cale. Cine e vinovat, să meargă la închisoare. E foarte simplu”, a subliniat acesta.

Fostul partener de afaceri al lui Usatîi a mai adăugat că liderul „Partidului Nostru” nu are șanse să se impună în politică. „E văd un simplu bandit, un ucigaș, un hoț care se vrea în politică, dar nu prea îi reușește. Și asta pentru că politica și latura criminală nu trebuie să conviețuiască”, a conchis Gorbunțov.

De menționat că, anterior, procurorii moldoveni au declarat că Renato Usatîi ar fi promis și încercat să transmită familiei lui Vitalie Proca suma de 600 de mii de dolari, pentru ca el să spună că liderul „Partidului Nostru” nu este implicat în tentativa de asasinare. Acum o lună, Proca a declarat, în cadrul unui interviu pentru „Jurnal TV”, că Usatîi nu are nicio tangență cu tentativa de asasinat și că, de fapt, Vlad Plahotniuc ar sta în spatele acestei crime. La rândul său, Gorbunțov a spus după interviul lui Procă că nu a avut nimic de împărțit cu Plahotniuc și că Renato Usatîi ar fi fost interesat să-l vadă ucis.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md