05:33:48 05.05.2024
Stiri

DETALII despre captura RECORD: Prin R. Moldova a trecut marfă de MILIOANE de dolari

Anticorupție 26.06.2015 12:44 Vizualizări1996 Autor: Stela Mihailovici
DETALII despre captura RECORD: Prin R. Moldova a trecut marfă de MILIOANE de dolari


Oamenii legii au făcut publice mai multe detalii despre operațiunea desfășurată acum două zile pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde au fost depistate aproape o mie de kilograme de pietre semiprețioase de chihlimbar, care ar valora pe piață cel puțin 28 de milioane de lei.

Procurorul anticorupție Ion Munteanu a declarat că marfa era însoțită de documente vamale care conțineau date false privind natura mărfii și asigurarea regimului de verificare vamală. În schema de contrabandă ar fi implicați agenți economici și funcționari din Aeroportul Internațional Chișinău, responsabili de securitatea mărfurilor și legalitatea încărcăturilor.

„Avem o bănuială rezonabilă că activitatea era supravegheată de funcționari de rang înalt”, a adăugat Ruslan Flocea, ofițer al Centrului Național Anticorupție.

Primele cercetări arată că marfa ar fi ajuns în R. Moldova din Ucraina și avea ca destinație finală China. Încărcătura era transportată pe cale aeriană, cu escală prin Istanbul.

Oamenii legii au stabilit că, până în prezent, au fost efectuate cu succes mai multe exporturi de pietre de chihlimbar, o cantitate aproximativă de șapte tone. Pe piața neagră, un kilogram de chihlimbar costă între 1 500 și 4 000 de dolari. Respectiv, marfa care a trecut prin R. Moldova ar valora cel puțin 10,7 milioane de dolari sau aproape 200 de milioane de lei.

Ancheta în acest caz continuă pentru a fi stabilite toate persoanele care au fost implicate în schemă și căile pe care a intrat marfa de contrabandă în R. Moldova. Cinci persoane bănuite se află în izolatorul Centrului Național Anticorupție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md