23:06:09 04.05.2024
Stiri

FOTO // Sfaturi pentru tineri de la cei care au celebrat astăzi NUNTA de AUR

Social 26.06.2015 11:56 Vizualizări1501 Autor: Victoria Bortă
FOTO // Sfaturi pentru tineri de la cei care au celebrat astăzi NUNTA de AUR


Treisprezece cupluri din capitală au împlinit astăzi 50 de ani de la căsătorie, iar alte două - 60 de ani.

Cu acest prilej, Primăria municipiului Chişinău și Oficiul municipal al Stării Civile le-au organizat o sărbătoare festivă. Două dintre aceste cupluri sărbătoresc „nunta de diamant”, adică împlinesc 60 de ani de la căsătorie.

Evenimentul este organizat începând cu anul 1996, iar din acest an sunt sărbătorite și cuplurile care împlinesc 60, 70 și 75 de ani.

„Sunteți un adevărat exemplu de așa cum ar trebui să fie o familie”, a menționat Violeta Crudu, șeful interimar al direcției Social Umanitare și Relații Interetnice.

Cuplurile și-au mai pus o dată semnătura și s-au sărutat ca în tinerețe. După care au fost premiate cu câte o sumă de bani și au jucat o horă împreună.

„Ne bucurăm că avem doi copii, patru nepoți și trei strănepoți. Eu cred că cel mai scump în viață e când după serviciu te grăbești acasă, pentru că ești așteptat, iubit și împlinit. Secretul fericirii este răbdarea și dragostea pentru omul de alături”, spune Maria Berscon, care a venit la manifestare alături de soțul ei Boris.

La eveniment am găsit și un alt cuplu - Zinaida și Mihai Lîsîi. „Cea mai mare fericire este că suntem împreună și că am păstrat dragostea. Sunt fericită că atât copiii, cât și nepoții sunt lângă noi. Pe tineri îi sfătuiesc să nu dispere de la faptul că nu le ajung surse financiare, pentru că dacă este înțelegere cu timpul se realizează toate”, menționează doamna Zinaida.

Un cuplu deosebit de furmos sunt Serafima și Mihai Sava, care celebrează 60 de ani de la căsătorie. „Familiile se păstrează atâția ani cât există încredere și nu sunt trădări”, consideră doamna Serafima, iar galantul ei soț spune că „devotamentul, stima față de soția cea scumpă, sinceritatea, bunătatea și munca zilnică” sunt principalele ingrediente ale unei familii longevive.



Din păcate, la manifestare au fost și soți care au venit singuri, deoarece soțiile lor sunt bolnave și nu se pot deplasa, cu toate acestea s-au bucurat de felicitări și și-au amintit de tinerețe.

Pe lângă nunțile de aur și de diamant, în viitor vor fi sărbătoriți și cei care împlinesc o sută de ani de la naștere.




Stiri relevante
02.05.2024 09:29 756 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md