22:40:54 03.05.2024
Stiri

LOVITURĂ de 20 de milioane de lei pentru stat: Angajați ai Ministerului Economiei, CNAS și de la fisc, pe banca acuzaților

Anticorupție 02.11.2017 11:39 Vizualizări4594 Autor: Ziarul National
LOVITURĂ de 20 de milioane de lei pentru stat: Angajați ai Ministerului Economiei, CNAS și de la fisc, pe banca acuzaților RTR


Un grup de funcționari din R. Moldova internționau să lase statul fără bunuri în valoare de 20 de milioane de lei. Schema a fost descoperită la finele anului trecut, atunci când un bun al Guvernului era vândut deja la licitație.

Procuratura Anticorupţie anunță că a finalizat urmărirea penală și a trimis-o în instanță, în dosar fiind vizate șapte persoane, învinuite de abuz de serviciu și implicare în tentativa de deposedare ilegală a bunurilor statului.

Mai exact, în dosar este vizat un reprezentant al Comitetului de Creditare al ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, care este angajat al Ministerului Economiei, precum şi angajaţi ai Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Serviciului Fiscal de Stat, doi lichidatori autorizaţi şi alţii.

ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier” se afla în procedură de faliment, iar lichidatorul ar fi admis ilegalităţile la examinarea pricinii în procedura de insolvabilitate, intentată faţă de „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, al cărui fondator este Ministerul Economiei, încercându-se deposedarea statului de bunurile ce-i aparţin cu drept de proprietate în valoare de peste 20 de milioane de lei.

Potrivit celor constatate, fără a avea temei de a poseda sub nume de proprietar bunurile aflate în proprietatea statului, lichidatorul ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier” în procedură de faliment a înstrăinat la licitaţie bunul aflat în administrarea Ministerului Economiei.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele șapte persoane riscă amenzi de până la 117 500 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

De asemenea, învinuiţii urmează să restituie cheltuielile judiciare în valoare de peste 90 de mii de lei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md