04:31:35 27.04.2024
Stiri

Gazeta Polska: Avionul care îl avea la bord pe președintele Lech Kaczynski a EXPLODAT în aer, înainte de a atinge solul. Rușii au vrut să ascundă proba

Știri 25.10.2017 18:40 Vizualizări3688 Autor: Ziarul National
Gazeta Polska: Avionul care îl avea la bord pe președintele Lech Kaczynski a EXPLODAT în aer, înainte de a atinge solul. Rușii au vrut să ascundă proba Evz


Din raportul anteror întocmit de Comisia poloneză care a investigat catastrofa aviatică de la Smolensk, la cererea Federației Ruse a fost eliminată o parte din înregistrarea senzorului de temperatură care prezintă o creștere extrem de puternică de căldură în avionul președintelui polonez Lech Kaczynski, scrie Onet.pl, care citează publicația Gazeta Polska.

În articolul publicat astăzi în versiunea tipărită a revistei este remarcat faptul că această înregistrare poate indica o explozie la bordul avionului prezidențial Tu-154 chiar înainte ca avionul să lovească solul.

„Acest fragment de 4,5 secunde care arată o creștere bruscă a temperaturii, eliminat la inițiativa Rusiei, a fost găsit în materialele Comisiei poloneze care a investigat accidentul de avion”, se spune în articol.

Unul dintre membrii comisiei a menționat în raport că rușii „au rugat să se indice faptul că din înregistrare lipsesc ultimele 2,5 secunde ale zborului, precum și că au fost detectate anomalii în alte două secunde anterioare acestora de pe înregistrare”.

Autorii remarcă că saltul brusc de temperatură este greu de explicat rațional altfel decât printr-o explozie, mai ales când aceasta a inițiat seria de defecțiuni înregistrate de dispozitivele de bord.

„Aceste defecțiuni au fost inregistrate atunci când s-a receptionat ultimul semnal al sistemului TAWS (sistem de avertizare privind apropierea de sol). Prin urmare, temperatura crescută inexplicabil de brusc nu a fost o consecință, ci cauza opririi funcționării celor mai importante sisteme de la bordul aeronavei TU-154“, se mai spune în articolul citat și de Pagina de Rusia.

Recent, ministrul Apărării din Polonia, Antoni Macierewicz, a confirmat faptul că membrii Comisiei poloneze au descoperit înregistrarea momentului exploziei pe cutiile negre ale zborului Tu-154.

De asemenea, Macierewicz a adăugat că până la sfârșitul primăverii viitoare va fi prezentat un raport care va arăta nu doar cursul evenimentelor, dar, de asemenea, va spune cine este responsabil pentru tragedia de la Smolensk.

Amintim că, pe 10 aprilie 2010, nu departe de aeroportul „Severnîi” de lângă Smolensk, s-a prăbușit avionul Tu-154 cu președintele polonez Lech Kaczynski la bord.

În accident au decedat 96 de persoane care reprezentau delegația poloneză oficială ce urma să participe la evenimentele de comemorare a 70 de ani de la crimele de la Katyn.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md