13:25:49 26.04.2024
Stiri

Noi DETALII în dosarul asasinării lui Nemțov. Kadîrov ia apărarea unui inculpat

Știri 21.06.2015 14:12 Vizualizări1215 Autor: Ziarul National
Noi DETALII în dosarul asasinării lui Nemțov. Kadîrov ia apărarea unui inculpat 112.ua


Șeful cecenilor, Ramzan Kadîrov, pledează pentru nevinovăția lui Ruslan Gheremeev, anunțat în căutare, fiind bănuit de asasinarea liderului opoziției ruse Boris Nemțov.

Potrivit lui Kadîrov, în momentul crimei, Gheremeev se afla departe de locul acesteia.

„Gheremeev este gata să se prezinte în fața judecății, dacă va înțelege că se vrea o justiție independentă. Toți înțeleg că el nu are nicio tangență cu acest caz. Gheremeev este unul dintre cei mai buni luptători care a apărat statul nostru, Rusia”, a precizat Kadîrov ieri, fiind solicitat de jurnaliștii ruși.

Kadîrov i-a îndemnat pe procurori să caute făptașii în Ucraina sau SUA. „Noi nu am discutat cu domnul Putin despre implicarea lui Gheremeev”, a concretizat șeful cecenilor.

Ofițer al batalionului forțelor armate interne „Nord” al Ceceniei, Ruslan Gheremeev este bănuit de complicitate în cazul asasinării lui Nemțov. Inițial, acesta a avut statut de martor, dar după ce s-a aflat că el ar fi părăsit în grabă Rusia, anchetatorii i-au schimbat statutul în bănuit.

Apropiații fostului lider al opoziției ruse au o atitudine sceptică față de ancheta penală în acest caz. Potrivit lor, adevăratul vinovat de asasinarea lui Nemțov este actualul președinte al Rusiei, Vladimir Putin.

Boris Nemțov a fost asasinat în noaptea zilei de 27 februarie, pe un pod din preajma Kremlinului. Deși locul este de obicei aglomerat și împânzit cu camere de supraveghere, în mod ciudat, crima nu a fost surprinsă nici de o cameră și nici de vreun martor, cu excepția fotomodelului ucrainean, Ana Durițkaia, care îl însoțea pe politicianul rus și care susține că nu ține minte nimic.

Autoritățile ruse au reținut cinci persoane pe care le bănuiesc de asasinarea lui Nemțov. Toate sunt originare din Cecenia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md