08:11:01 05.05.2024
Stiri

De Hramul capitalei, premierul Filip a amintit de faptul că în ultimele luni a soluționat „câteva momente de CRIZĂ”: „M-am simțit mândru să fac parte din această comunitate”

Politică 14.10.2017 15:30 Vizualizări2303 Autor: Ziarul National
De Hramul capitalei, premierul Filip a amintit de faptul că în ultimele luni a soluționat „câteva momente de CRIZĂ”: „M-am simțit mândru să fac parte din această comunitate”


„Pentru noi toți, Chișinăul înseamnă nucleul istoriei R. Moldova. Eu port cu mine multe amintiri frumoase din studenție și apoi din perioada mea de creștere profesională, în care acest oraș mi-a fost partener, sprijin și casă. Am simțit că mă pot bizui pe comunitatea chișinăueană și că îi pot oferi tot ce am mai bun”, se arată în mesajul premierului Pavel Filip, cu prilejul celor 581 de ani de la prima atestare a capitalei.

Sursa citată susține că, în pofida faptului că ne confruntăm cu multe probleme, trebuie să iubim cu toții Chișinăul. „Ne bucurăm împreună să fim trăitori în acest oraș pe care îl iubim, fiecare, pentru amintirile pe care le generează și pentru ceea ce ne dă el în prezent. Continuăm să-l iubim, în ciuda problemelor care există și de care ne lovim zilnic.

Fie ca vin ninsori neașteptate, ori există ore cu trafic mai aglomerat, știm cu toții că suntem o comunitate și că răspunsul stă în solidaritate, în implicare și în grija față de ceilalți.

De asemenea, am și amintiri recente care m-au impresionat. Câteva momente de criză, care au cerut și implicarea mea ca Prim-ministru, mi-au arătat cât de solidari pot fi locuitorii Capitalei în fața pericolelor. Și m-am simțit mândru să fac parte din această comunitate. Tot împreună vom depăși criza apărută în administrația orașului, vom face curățenie și ne vom face viața mai frumoasă în capitala noastră.

Dragi concetățeni,

Pentru toți cei care trăiți în Chișinău, pentru toți cei care țineți la Capitala R. Moldova, astăzi este sărbătoarea dumneavoastră. Vă doresc să nu uitați niciodată să iubiți Chișinăul! La mulți ani, Chișinău!”, se mai arată în mesaj.

De menționat că pentru prima dată în ultimii zece ani primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, nu a participat la manifestațiile prilejuite Hramului orașului Chișinău. Edilul e suspendat din funcție, iar de câteva luni este în arest la domiciliu. Pe 19 noiembrie urmează să aibă loc un referendum, iar locuitorii municipiului urmează să decidă dacă Dorin Chirtoacă va fi demis sau va fi păstrat în funcție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md