12:01:20 01.05.2024
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu lămâie

Social 20.06.2015 16:30 Vizualizări1926 Autor: Ziarul National
Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu lămâie


Este o rețetă vegană/de post și, deoarece suntem în Postul Sînpetrului, e una potrivită pentru ceaiuri cu prietenii.

Ingrediente

  • 275 de grame de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • o linguriță de praf de copt
  • coaja rasă și sucul stors al unei lămâi
  • 100 ml de ulei de floarea-soarelui
  • 100 ml de apă rece
  • 150 de grame de zahăr pudră

  • Metoda de preparare

    Se amestecă făina, praful de copt, zahărul și coaja de lămâie într-un bol, apoi se adaugă sucul de lămâie, uleiul și apa.

    Aluatul se toarnă într-o tavă de copt și se coace 30 de minute la 200 de grade C, cuptorul fiind încălzit din timp.

    Se lasă să se răcească complet, apoi se face o glazură din zahăr pudră cu suc de lămâie cu care se unge coptura la suprafață.

    Se taie în cuburi și se păstrează în container astupat, la frigider, timp de două-trei zile.


    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

    26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

    22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md