12:35:03 26.04.2024
Stiri

Un document care a fost ţinut ASCUNS mai bine de 70 de ani dovedeşte marea MINCIUNĂ a Aliaţilor în Al Doilea Război Mondial

Știri 13.10.2017 17:40 Vizualizări3048 Autor: Ziarul National
Un document care a fost ţinut ASCUNS mai bine de 70 de ani dovedeşte marea MINCIUNĂ a Aliaţilor în Al Doilea Război Mondial


La Naţiunile Unite a fost descoperită documentaţie care arată că Aliaţii erau conştienţi de epurările în masă comise de nazişti în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, cu doi ani şi jumătate mai devreme decât se considera anterior.

Aşadar, în decembrie 1942, guvernele din Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Sovietică ştiau că fuseseră exterminaţi deja circa două milioane de evrei şi încă cinci erau în pericol de a fi omorâţi, relatează War History Online.

Conducerile nu au făcut nimic pentru a-i ajuta pe cei care căutau azil pentru a scăpa de genocid.

În martie 1943, Viscount Cranborne, ministru în cabinetul Churchill, a recomandat ca evreii germani să nu fie consideraţi un caz special, susţinând că Marea Britanie este deja plină pentru a mai accepta refugiaţi.

Până acum, istoricii au presupus că Aliaţii au aflat de Holocaust atunci când trupele acestora au găsit lagărele de concentrare.

Documentele au fost găsite de Dan Plesch, autor al cărţii Human Rights after Hitler şi profesor la Centre for International Studies and Diplomacy la SOAS University of London, când efectua studii în arhivele ONU. Documentele cuprind mărturii ale martorilor, care au putut fi scoase din lagăre şi informaţii culese de mişcările de rezistenţă din ţările aflate sub ocupaţie.

Aceste arhive au fost ţinute la secret timp de peste 70 de ani după terminarea războiului, deci doar foarte recent au fost făcute disponibile. Pentru a obţine accesul, un cercetător are nevoie de aprobarea secretarului general al ONU şi al guvernului ţării de provenienţă a cercetătorului.

Oficialii Memorialului Holocaustului din Israel, Yad Vaşem, au susţinut că deşi Aliaţii erau conştienţi de existenţa lagărelor, aceştia nu ştiau amploarea crimelor comise de nazişti, iar şocul exprimat de liderii aliaţi atunci când au eliberat aceste lagăre este mărturie a faptului că nu erau pregătiţi pentru realitatea exterminărilor în masă din timpul Holocaustului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md