07:40:42 10.05.2024
Stiri

NEGOCIERI PLDM, PD și PL pentru formarea unei coaliții parlamentare majoritare: „Nu știu dacă Ghimpu răspunde la telefon”

Politică 19.06.2015 15:16 Vizualizări2483 Autor: Raisa Lozinschi
NEGOCIERI PLDM, PD și PL pentru formarea unei coaliții parlamentare majoritare: „Nu știu dacă Ghimpu răspunde la telefon”


Cu câteva zile înainte de alegerile locale generale din 14 iunie, dar și imediat după aflarea rezultatelor preliminare, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, dar și cel democrat, Marian Lupu, au anunțat că vor iniția negocieri pentru formarea unei coaliții proeuropene în R. Moldova în cel mai scurt timp.

Ulterior, liberalul Mihai Ghimpu a confirmat că a fost telefonat de Vlad Filat, dar a spus că nu au stabilit nimic concret cu privire la negocieri.

Vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț, a declarat astăzi pentru Ziarul NAȚIONAL că cei trei lideri de partid încă nu s-au întâlnit „în formula clasică de la negocierile din decembrie 2014”.

„Din câte știu, domnul președinte Vlad Filat în sună în fiecare zi pe domnul Ghimpu, dar nu cunosc dacă acesta îi răspunde”, ne-a spus Streleț.

Potrivit deputatului liberal-democrat, miercuri, la ședința Consiliului Alianței pentru Moldova Europeană, s-a decis „reiterarea apelului pentru inițierea negocierilor cu PL”.

„Dar liberalii au declarat și public că vor purcede la negocieri abia după 28 iunie”, a punctat Valeriu Streleț.

Întrebat dacă la Consiliul Alianței s-a discutat și despre inițierea negocierilor cu alte partide, Streleț a negat, dar a adăugat că „dacă vor dori și alte partide să participe la o coaliție proeuropeană, vom vedea, vom discuta”.

Și deputatul democrat, Sergiu Sârbu, susține că, cel mai probabil, negocierile între PLDM, PD și PL vor fi purtate după turul doi de scrutin al alegerilor locale.

„Nu cunosc despre nicio întâlnire care să fi avut loc. Dar nu prea cred că liberalii sunt deschiși acum pentru discuții. Sunt ocupați cu campania electorală din Chișinău”, ne-a spus Sârbu.

Deputatul liberal, Gheorghe Brega, afirmă că PL a declarat public faptul că negocierile despre crearea unei coaliții proeuropene în Parlament vor demara după 28 iunie.

„Noi am făcut declarații în conferință de presă că după 28 iunie vom discuta, dar că vom face coaliții în consiliile locale cu PLDM, PD și PPEM”, ne-a declarat Gheorghe Brega.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md