16:27:21 30.04.2024
Stiri

Veste REA pentru posesorii de paşapoarte româneşti. Prima ţară din Europa care ar putea REINTRODUCE VIZELE pentru români. „Suntem liberi să facem asta”

Știri 30.09.2017 12:00 Vizualizări10253 Autor: Ziarul National
Veste REA pentru posesorii de paşapoarte româneşti. Prima ţară din Europa care ar putea REINTRODUCE VIZELE pentru români. „Suntem liberi să facem asta”


Marea Britanie va fi liberă să introducă vize pentru români, bulgari şi polonezi şi ar putea să facă acest lucru după retragerea din UE, în 2019, a declarat negociatorul pentru Brexit al Londrei, David Davis, potrivit euractiv.com.

Într-o conferinţă de presă, alături de negociatorul şef al UE, Michel Barnier, David Davis a fost întrebat dacă Marea Britanie intenţionează introducerea vizelor pentru cetăţenii din Polonia, Bulgaria şi România şi dacă acest lucru nu face parte din negocierile pentru Brexit.

“Da, vreau să vă spun că o vom face. Întrebarea e strictă. Vom fi liberi, de vreme ce nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, să ne facem politica de emigraţie aşa cum credem de cuviinţă. Aşa cum am mai spus însă, asta nu înseamnă că cetăţenii statelor UE nu vor putea veni sau munci în Marea Britanie, dar avem această libertate”, a spus Davis, potrivit euractiv.

Barnier a evitat să comenteze poziţia omologului său britanic, precizând doar că într-o etapă viitoare a negocierilor este oricând posibil să se ia în discuţie probleme precum imigraţia, care privesc cetăţenii ambelor părţi.

Pe de altă parte, Michel Barnier a spus că Marea Britanie şi Uniunea Europeană au nevoie de câteva luni pentru a înregistra "progrese suficiente" în negocierile pe tema Brexit.

Bruxellesul aşteaptă soluţionarea problemelor asociate condiţiilor ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană înainte de a trece la negocieri pe tema relaţiilor bilaterale post-Brexit.

"Există o nouă dinamică în negocierile pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, dar nu sunt suficiente progrese", a subliniat Michel Barnier.

"Singurul mod în care să se înregistreze suficiente progrese este ca toate angajamentele asumate în cadrul celor 28 de state membre să fie onorate", a subliniat negociatorul UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md