13:22:02 04.05.2024
Stiri

ȘAPTE persoane INCULPATE în dosarul accidentului de cale ferată din Giurgiuleşti

Social 17.06.2015 11:01 Vizualizări2814 Autor: Galina Munteanu
ȘAPTE persoane INCULPATE  în dosarul accidentului de cale ferată din Giurgiuleşti


Procuratura de transport şi Secţia investigaţii financiar-economice a Procuraturii Generale au finalizat urmărirea penală şi au expediat în instanţa de judecată cauza penală care vizează accidentul de cale ferată din Giurgiuleşti.

Incidentul a avut loc în noiembrie 2014, când opt vagoane din componenţa unui tren de marfă care se deplasa de la Reni spre Galaţi au deraiat de pe şine, la intrarea în staţia Giurgiuleşti, raionul Cahul.

Procurorii au stabilit că accidentul a avut loc din cauză că nu s-a respectat regimul de viteză pe segmentul de cale ferată şi starea tehnică nesatisfăcătoare a şinelor, care susțin și ghidează roțile pe segmentul de cale unde a avut loc accidentul.

De vină, potrivit procurorilor, s-ar face cinci persoane responsabile de starea tehnică şi exploatare a căii ferate unde a avut loc accidentul. Este vorba despre şeful şi şeful adjunct ai secţiei întreţinere a căii Basarabeasca a ÎS „CFM”, maestrul superior, şeful districtului nr. 16 şi şeful de echipă nr. 2 a districtului nr. 16 ai secţiei întreţinere a căii Basarabeasca a ÎS „CFM”.

Alte două persoane - mecanicul şi ajutorul mecanicului, care au condus trenul nerespectând regimul de viteză, sunt învinuiţi de procurori de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a transportului feroviar.

Pentru a recupera prejudiciul cauzat ÎS „Calea Ferată din Moldova”, procurorii au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile ale învinuiţilor, estimate la 4,7 milioane de lei. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, învinuiţii riscă până la șapte ani de închisoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md