11:32:14 19.03.2024
Stiri

Un nou COMPLEX SPORTIV modern va fi construit în R. Moldova cu sprijinul Uniunii Europene. Satul care a beneficiat o INVESTIȚIE de circa 200 de mii de euro

Social 26.08.2017 16:00 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National
Un nou COMPLEX SPORTIV modern va fi construit în R. Moldova cu sprijinul Uniunii Europene. Satul care a beneficiat o INVESTIȚIE de circa 200 de mii de euro


Un complex sportiv modern, în valoare de peste 180 de mii de euro, va fi dat în exploatare în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Complexul este amplasat într-o construcție care a fost abandonată de circa 20 de ani, iar până la finele anului va găzdui competiții de rang local și regional, cu participarea sportivilor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Decizia de a atrage investiții pentru complexul sportiv a fost luată după o consultare publică la care au fost invitați toți locuitorii satului. „Chiar dacă satul nostru are mai multe probleme de soluționat, oamenii au fost de acord că avem nevoie de o zonă unde să se poată practica sportul, unde să vină și tinerii, și cei mai în vârstă - localnicii, dar și cei din stânga Nistrului”, spune primarul localității, Elena Nicolaev.

Grație banilor oferiți în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, dar și a localnicilor care s-au implicat în lucrările de demolare și evacuare a deșeurilor, precum și contribuția Primăriei la acest proiect - circa 43.960 euro, a fost posibilă apariția acestui complex.

Primăria își va asuma și cheltuielile legate de buna funcționare a complexului. „Era o construcție avariată, năpădită de buruieni. E o mare bucurie că o putem readuce la viață”, spune Elena Nicolaev.

Lucrările de renovare au demarat în decembrie 2016, iar din luna octombrie curent își vor începe activitatea mai multe secții de sport – fotbal, baschet, volei, lupte libere etc. În calitate de antrenori vor fi angajați cei doi profesori de sport care activează în prezent la gimnaziul din localitate, dar și alți patru specialiști din centrul raional.

Și pentru că proiectul își propune să crească încrederea între cele două maluri ale Nistrului, primărița este convinsă că noul complex sportiv și secțiile care vor activa aici vor fi atractive și pentru oamenii care locuiesc în stânga Nistrului. „Avem legături cu locuitorii din satul Speia, de pe celălalt mal. Ei vin la noi mai ales la competițiile de fotbal. Sperăm că și alte secții vor fi atractive pentru ei”, a subliniat Nicolaev.

Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea liderilor locali, reprezentanților mediului de afaceri și ai societății civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirii infrastructurii sociale.






Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md