Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată verde cu castraveți și căpșune
Castraveții și căpșunele se potrivesc uluitor de bine – căpșuna e moale și dulce, castravetele – răcoritor și crocant. Această salată merge cu o tartă din brânză de capră sau cu pui la gril, sau cu alte bucate cu arome puternice.
Amestecați ingredientele doar înainte de a fi servită salata, de altfel castraveții se „marinează” foarte rapid.
Ingrediente pentru 4 persoane:
Marinada:
Metoda:
Frunzele să clătesc, se usucă și se rup în bucăți.
Castravetele se taie în jumătate și se scot semințele și partea apoasă. Se taie în felii de 1 cm grosime.
Căpșunele se taie în 3-4 felii.
Se amestecă bine ingredientele pentru marinadă și se condimentează, dar foarte puțin.
Într-un bol pentru salată se amestecă căpșunele cu castravetele, se toarnă marinada și se combină.
Salata se ornează cu câteva frunze de mentă și se servește imediat.
VIDEO // Moment emoționant în Parlament, cu ocazia Zilei Drapelului: „Străine pofte ne-au răpit/ Când via dulce, când ogorul,/ Dar nimeni nu a izbutit/ Din piept să smulgă Tricolorul”, au recitat copiii de la Geamăna
Posturile „TV-Găgăuzia” și „ATV”, sancționate de CA cu 100 000 de lei pentru răspândirea dezinformării, separatismului și discursului de ură: CSI, „cea mai mare piață” sau „republica găgăuză”
Ieftinire și nu prea. Cât vor plăti cetățenii R. Moldova pentru gazele naturale, după ce ANRE va aproba noile tarife propuse de „Moldovagaz”